Tennishetta i New York

Se de största racketstjärnorna i klassiska US Open

Tennis i världsklass, på en fantastisk arena – i en stad som aldrig sover.
Livesport blir inte mycket bättre än den är på Grand Slam-turneringen US Open i New York.

Mellan 29 augusti och 11 september avgörs US Open i tennis på klassiska Flushing Meadows i New York. Turneringen, som spelades första gången 1881, är en av de fyra Grand Slam-turneringarna men skiljer sig lite mot de övriga tre när det gäller läktarkultur och publikatmosfär.

I US Open är det lite mer högljutt på läktarna och framförallt på kvällarna brukar ljudnivån stiga i takt med alkoholintaget. Stämningen är hög och uppsluppen och medan vissa spelare kan störa sig på detta, ger det en extra dimension till upplevelsen för tennisfansen.

Inför årets turnering har huvudarenan Arthur Ashe Stadium för första gången i historien försetts med ett tak som kan skjutas ut vid behov. Regnavbrott på centrecourten i US Open är därmed ett minne blott. Andra nyheter är att utbudet av mat och dryck blir större och att en helt ny läktare med 8000 sittplatser öppnas i år.
Se en video som sammanfattar upplevelsen på US Open, klicka här!

Det svenska tennisoraklet Björn Hellberg har bevakat 15 US Open och har förstås många fina minnen från New York. Han behöver dock ingen lång betänketid för att utse sitt allra finaste minne från världens näst äldsta Grand Slam-turnering (bara Wimbledon, som startade 1877, är äldre).
– Utan tvivel 1988 års final i vilken Mats Wilander betvingade Ivan Lendl med 6-4 i femte set och blev Sveriges förste singelvinnare i tävlingen. Han blev samtidigt världsetta och utkrävde revansch på Lendl för nederlaget i föregående års långa och spännande final, säger Björn som också har ett bildligt och bokstavligt hett tips att bjuda på till de som besöker US Open.
– Det brukar vara väldigt varmt i New York vid den här tiden, så det är säkrast att skydda sig mot den brännande solen. Se även till att ha gott om tillgång till vätska.

Här hittar du en utförlig besöksguide till US Open i tennis på www.nycgo.com!

I förra årets final besegrade världsettan Novak Djokovic världens bäste spelare genom tiderna, Roger Federer, med 3–1 i set. Den suveräne serben verkar omöjlig att stoppa och han tog nyligen sin tolfte Grand Slam-titel när han vann Öppna Franska i Paris. Djokovic jagar just Federers rekordnotering på 17 GS-titlar och han är förstås storfavorit till segern i New York. Han utmanas i första hand av Andy Murray.

Hemmaikonen Serena Williams är tung favorit på damsidan, men i French Open-finalen senast fick Serena överraskande ge sig mot 22-åriga Garbiñe Muguruza. Kanske kan spanjorskan återigen bräcka Serenas planer på att tangera Steffi Grafs rekord på 22 Grand Slam-titlar. Muguruxa är en spelare som vågar ta för sig och hon spelar en offensiv och respektlös tennis.

Efter en hel dag och kväll på US Open är du troligen full av intryck och därmed förlåten om du åker raka vägen till hotellet för att ladda batterierna till nästa tävlingsdag. Men sova…, nja, det är ju inte precis det New York är känt för. Så kanske åker du istället upp och beundrar utsikten från Empire State Building. I alla fall om du är i stan för första gången. Annars går det lika bra med någon skybar, förslagsvis The Rainbow Room på sextiofemte våningen i anrika Rockefeller Center. Eller så styr du mot Manhattans hjärta, Times Square, för att bara stå där och känna hur hela världen fladdrar förbi mitt framför dina ögon.

Hur var det nu hon sjöng igen, Lisa Minelli?

Start spreading the news,
I’m leaving today.
I want to be a part of it, New York, New York …

Sugen på att ta ett bett i ”Det stora äpplet”? Skicka in din intresseanmälan på Nickes.com så kontaktar vi dig med ett personligt US Open-erbjudande, klicka här!