Vintersport resor 2017/18 hos Nickes.Com

5 HETA VINTERSPORTRESOR

Alpin action eller spännande skidskytte?
Eller föredrar du att uppleva dramatiken i längdåkningens världscup?
Här är fem heta sportevenemang att planera din vinterresa kring.

1. STÖRTLOPPSFEST I KITZBÜHEL

Under en knapp vecka i januari varje år invaderas den österrikiska alporten Kitzbühel med alpina fans från hela världen. Kungligheter, filmkändisar och andra celebriteter finns på plats när alpernas största party brakar loss. I centrum för uppmärksamheten står förstås det mytomspunna störtloppet Hahnenkammrennen, det farligaste och mest fartfyllda i den alpina världscupen. Åkarna svischar nerför den 54 grader branta ”mardrömspassagen” Steilhang i hastigheter uppemot 135 km i timmen!

2. SKIDSKYTTE I RUHPOLDING

Ett annat populärt vintersportevenemang är världscuptävlingen i skidskytte i tyska Ruhpolding. Nickes.Com har många nöjda kunder som upplevt denna tävling i mitten av januari. Skidskytte är en stor publiksport i Europa och innehåller många roliga moment, ofta kryddat med dramatik och spänning. Tävlingsområdet i Ruhpolding – som ofta beskrivs som skidskyttets Mecka – sjuder av liv och rörelse när världens bästa skidskyttar möts inför fullpackade läktare. Och den gemytliga byn Ruhpolding är verkligen en trevlig bekantskap, med festlig atmosfär och äkta gästfrihet.

3. UPPLEV BACKHOPPARVECKAN

Backhoppning kring nyår är en stark tradition i Europa. Intresset i Sverige är inte så stort men på nyårsdagen är det annorlunda. Sedan 1959 bänkar vi oss i tv-soffan och tar del av tävlingar från den tysk-österrikiska backhopparveckan. Gott så. Men att uppleva backhoppning på plats är något helt annat. På klassiska vintersportorter som Innsbruck och Garmisch-Partenkirchen är världscuptävlingarna i backhoppning en stor folkfest. Den sistnämnda ligger på 707 meters höjd framför Zugspitzes imponerande panorama (2 962 meter), och är Tysklands viktigaste vintersportort.

4. LÄNGDVÄRLDSCUPEN LIVE

Heja fram de svenska åkarna till framgång i Holmenkollen andra 10-11 mars 2019. Där och då samlas världseliten i längdåkning för att göra upp om heder, ära och prispengar i dagarna två. 50 kilometer för herrar och 30 kilometer för damer står på programmet när Oslos anrika skidanläggning fylls både på bredden och tvären av glada skidentusiaster. Helgen mellan OS i Pyeongchang och Holmenkollen så tävlas det i finska Lahtis som också är en klassisk vintersport. Du behöver med anda ord inte resa så långt för att uppleva en vintersportweekend i världsklass.

5. HOCKEY-VM I SLOVAKIEN

Säg hockey-VM och det löper nostalgiska kårar längs ryggraden på alla svenska idrottsälskare. Nu kan du uppleva den klassiska hockeyfesten live och samtidigt njuta av god – och väldigt billig! – mat och dryck. Följ med Nickes.Com till VM i Slovakien 2019 och hjälp Tre Kronor att försvara guldet! Sverige, som är regerande världsmästare, spelar sina gruppspelsmatcher i den trevliga huvudstaden Bratislava. Om Tre Kronor tar hem förstapriset vet vi inte men att två euro är priset för en öl i Bratislava är ett faktum som kommer att höja stämningen och göra hockey-VM 2019 till en stor fest …

Här hittar du mer vintersportinspiration!