Alla vägar bär till Watford

Watford F.C. är klubben som lyste upp den engelska fotbollens stjärnhimmel för trettio år sedan. På fem säsonger klättrade klubben tre nivåer upp i seriesystemet och knep en andraplats som nykomlingar i First Division säsongen 1982/83. Luther Blisset vann skytteligan och det var bara dåtidens mäktiga Liverpool som kunde hålla The Hornets bakom sig.

Året därpå spelade Watford FA-cupfinal mot Everton. Tyvärr lyckades inte John Barnes och hans lagkamrater nå ända fram – det blev förlust med 0-2. Radarparet Elton John (ordförande och finansiär) och Graham Taylor (manager) låg bakom denna märkliga Askunge-saga.

Men minnet av storhetstiden lever kvar i många hjärtan och i fjol var Watford snubblande nära att ta sig upp till Premier League. Med den gamle legendaren Gianfranco Zola vid rodret har laget gjort sig känt för en anfallsglad och underhållande fotboll. Förra säsongen blev det 85 mål i seriespelet, bäst av alla i The Championship.

Det finns med andra ord goda skäl att besöka Vicarage Road som vi hittar strax utanför Greater London, i nordvästlig riktning. Och den kommande månaden producerar Nickes.Com två specialresor till Watford.

Först ut är fotbollsbloggen Allt om HIF som naturligtvis är särskilt intresserade av att se den förlorade sonen Joel Ekstrand. Programmet för denna resa ser ut så här:

  • 2 nätter på trestjärnigt hotell inkl. frukost (13-15 december)Matchbiljett till Watford – Sheffield Wednesday på Vicarage Road (14 december)
  • Ett glas champagne vid ankomst
  • 1/2 flaska husets vin till maten
  • Trerätters meny på The Sir Elton John Suite
  • Matchprogram
  • En signerad tröja från din favoritspelare (Joel Ekstrand)
  • Rundtur på stadion
  • Träff med Joel Ekstrand efter matchen

Läs mer och anmäl dig här: www.alltomhif.se/2013/11/05/folj-med-oss-genom-europa

Och på förslag av SvenskaFans Watford-redaktion anordnar vi även en mellandagsresa. Paketet omfattar fem nätter (25-30/12) på Hilton Islington inne i London där utbudet av shopping och musicals är oändligt. Men viktigast är förstås fotbollen: matchbiljetter till de två derbymatcherna Watford – Millwall 26/12 och Watford – QPR 29/12 ingår.

Här finns alla detaljer: www.nickes.com/produktblad/Watfordresa13.pdf

Watford är klubben som så väl representerar den engelska fotbollens själ och hjärta – varför inte fira Lucia och/eller mellandagarna med en fotbollsresa till klassiska Vicarage Road?

[button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=1″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *