Amsterdam lockar

Amsterdam är staden där tolerans och mångfald går hand i hand. Staden erbjuder allt du kan önska dig av en storstad, såsom kultur, historia, shopping och underhållning. Det arrangeras väldigt många konserter i Amsterdam och varje musikälskare i Holland känner till Paradiso, som även kallas för Amsterdams poptempel. Byggnaden finns på Weteringsschans, nära Leidseplein, och inhyses i en gammal kyrka som byggdes runt 1880 i Nyromansk stil. Nuförtiden så välkomnar den i huvudsak musikälskare, ungefär 1,500 åt gången!

En del av Paradisos berömdhet kommer från 1967, då Vrieje Gemeente-kyrkan ockuperades av ett gäng hippies som ville ha sin egna klubb. En annan grupp av hippies i Vondelpark fick höra talas om det och upprättade sitt ”kärleksnäste” som de kallade för Paradiso. Kort därefter blev kyrkan känd som ”Det kosmiska avslappningscentret Paradiso”. Ganska snart därpå välkomnade klubben band som Pink Floyd och Captain Beefheart, och etablerade på så vis sitt rykte. Konserter hålls fortfarande här än i dag och poptemplet välkomnar regelbundet världskända artister.

En annan populär arena är Heineken Music Hall som ligger i Amsterdam Zuidoost. ”HMH” ligger i närheten av Amsterdam Arena (hemmastadion för fotbollsklubben Ajax) och är värd för stora konserter varje vecka. Den stora konsertsalen, som även kallas för ”den svarta lådan” har en kapacitet på ca. 5 500 personer. Senaste tillskottet i arenaväg är ”Ziggo Dome” som stod klar 2012. Detta är en inomhusarena som kan hysa ca 17000 åskådare och här har storstjärnor som Madonna, Beyonce, Rihanna och Lady Gaga uppträtt här. Även välkända band som Pearl Jam, Muse och One Direction har gjort bejublade spelningar här.

Amsterdam är en otroligt vacker och trevlig stad och gillar du musik så är utbudet stort, se nedan för några exempel:

Ziggo Dome:
4/5 Robbie Williams
5/5 Robbie Williams
22/5 The Eagles
23/5 The Eagles 
2/6 Kings of Leon
16/6 Pearl Jam
17/6 Pearl Jam

Amsterdam Arena:
24/6 One Direction
25/6 One Direction

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *