Årets Allsvenska: festen kan börja!

Vi på Nickes.Com ser fram emot en spännande säsong och erbjuder våra kunder en s k ”Grabbhelg”!
Ta med polarna och se en allsvensk match och kombinera det med en eller flera hotellnätter och krydda helgen lite extra med exemplevis att vi fixar VIP-entre på en nattklubb eller tävla i bowling, gokart etc.
Vi fixar ”Grabbhelgen”!

Nu är slitet på försäsongen över, träningsmatcherna avklarade och spekulationerna på sportredaktionerna publicerade. Årets Allsvenska startar på påskafton med en riktig påskasmäll: Hammarby – Häcken. Bajen är tillbaka och publikrekorden ser ut att ryka all världens väg.

Malmö FF har visserligen tappat spelare men fyllt kassakistan med Champions League-pengar och självförtroendet med internationella erfarenheter. Att plocka med sig poäng från det himmelsblå publikhavet på Swedbank Stadion blir ingen enkel uppgift. Och Åge Hareides taktiska schackdrag lär göra åtskilliga motståndare både utmattade och till slut matt. Ska det bli tredje raka guldet för MFF?

Kolla in alla matcher i Malmö, klicka här!

Nanne Bergstrand är redan kung i Kalmar och på väg att krönas också på Söders höjder i Stockholm. Förväntningarna är skyhöga och publiktrycket slår alla rekord men räcker verkligen spelartruppen till? Hur som helst: när Kennedy Bakircioglu smeker in en och annan frispark lär taket på Tele2 Arena lyfta några meter…

Och i Kalmar återförenas bröderna Elm. Det är sju år sedan Rasmus, David och Viktor var med om att föra KFF till allsvenskt guld. En repris på det är nog att kräva lite för mycket men visst blir det spännande att se vad brödratrion kan åstadkomma.

Kolla alla matcher i Kalmar, klicka här!

Bröderna Elm i all ära men årets mest spektakulära värvning står Häcken för: Diego Lugano, mittback och lagkapten i Uruguays fantastiska VM-lag 2010. Där blev det semifinal men sedan har hans karriär inte varit direkt spikrak. Fast med erfarenheter från de högsta ligorna i Uruguay, Brasilien, Turkiet, Frankrike, Spanien och England finns det nog ett och annat i bagaget som kan komma till användning också i Allsvenskan…

Tvåan i Allsvenskans maratontabell är IFK Göteborg. Efter storhetstiden på åttio- och nittiotalet har det varit magrare tider för Blåvitt: bara ett allsvenskt guld på denna sidan sekelskiftet. Kombinationen av fjolårets skyttekung Lasse Vibe och den nye tränaren Jörgen Lennartsson kan kanske ta den
blåvita skutan på en ny spännande seglats?

Kolla in alla matcher i Göteborg, klicka här!

Ett pinnhål längre ner i maratontabellen hittar vi AIK. Andreas Alm gör sin femte säsong som coach. Så här långt har det blivit två andraplatser men siktet är högre ställt än så. För att alla svartgula fans till slut ska känna sig hemma på Friends krävs att arenan får sin verkliga invigning med ett guldfirande.

På Tele2 Arena hittar vi både Djurgården och Hammarby. Efter lång och trogen tjänst i Gefle IF gör nu Pelle Olsson gör sin andra säsong som tränare för Järnkaminerna. Första säsongen blev det en sjundeplats. Visserligen bästa placeringen sedan 2007 men knappast bra nog för klubbens krävande supportrar. Nu gäller det dessutom att hålla minst ett och helst två Stockholmslag bakom sig…

Kolla in alla matcher i Stockholm, klicka här!

Fyra i maratontabellen är IFK Norrköping. Dock tog guldåren slut för lite drygt femtio år sedan och sedan dess har det bara blivit en allsvensk titel. I år tippar de flesta på en mittenplacering. Men hoppet lever vidare bland Pekings supportrar – kan drömmar om gamla tider bli verklighet på Nya Parken?

Se alla matcher i Norrköping, klicka här!

Elfsborg har fått tillbaka sin ”gamle” tränare Magnus Haglund och den nästan lika gamle Anders Svensson vill nog gärna runda av karriären med ännu ett guldfirande i den gula tröjan. Att laget kommer att finnas med i toppstriden tar experterna för givet – frågan är bara hur många titelrivaler som kommer att få bita i konstgräset på Borås Arena.

Här hittar du alla matcher i Borås, klicka här!

På sjätte plats i maratontabellen hittar vi anrika Helsingborgs IF. Klubbens mest omskrivna värvning inför säsongen var den nye tränaren som också är en gammal bekant. Henrik Larsson ramade in en fantastisk internationell karriär med att göra 88 mål för HIF 1992-93 och 2006-09. Nu är frågan om han kan överföra sina egenskaper och erfarenheter till dagens spelartrupp.

Se matcherna i Helsingborg, klicka här!

Norrland och Halland är representerade av två lag vardera men varken Gefle, nykomlingarna Sundsvall, Halmstad eller Falkenberg lär hamna på övre halvan. FFF är dock unika i ett avseende: de har aldrig åkt ur Allsvenskan. Frågan är bara om det påståendet håller också efter denna säsong…

Se alla matcher i Gävle, klicka här!

Här hittar du alla matcher i Sundsvall, klicka här!

Se schemat för matcherna i Halmstad, klicka här!

Se matcherna i Falkenberg, klicka här!

Sist i alfabetisk ordning hittar vi Åtvidaberg och Örebro. Att det gamla brukslaget ÅFF fortfarande spelar allsvensk fotboll på Kopparvallen är ett smärre mirakel. Det är nog större chans att ÖSK biter sig fast i toppdivisionen och kanske rentav tar sig över mittstrecket.

Se matcherna i Åtvidaberg, klicka här!

När spelar Örebro? Klicka här!

Summa summarum väntar en mer spännande, oviss och publikhet Allsvenska än på många år. Varför inte satsa på en riktig festhelg med grabbarna – eller tjejerna – i någon av de tre stora fotbollsmetropolerna? Vi fixar förstås biljetter och hotell men även lite grädde på moset: bowling, gokart, VIP-entré till nattklubb m.m. Det är bara att skicka in önskelistan – tomtarna på Nickes.Com fixar det mesta…

Se alla matcherna i Allsvenskan och boka din ”Grabbhelg”, klicka här!