Fotbollsresor Liverpool

Bästa starten i de största ligorna

Silly Season är över och allvaret har startat. Dags att syna korten, avslöja bluffarna och till slut ta hem potten, dvs ligaguldet. Låt oss se vem som startat bäst i de stora ligorna.

I Premier League toppar Liverpool efter fyra omgångar – utan Suarez. Men Daniel Sturridge har fyllt upp luckan väl: matchvinnare i de tre första matcherna och målgörare också i den fjärde. Arsenal och Tottenham nafsar i hasorna med en poäng mindre. Men de tre stora, dvs Manchester-duon och Chelsea, har redan tappat fem poäng. Två raka förluster, först mot Everton borta och sedan mot Basel hemma i Champions League, var nog inte riktigt vad Mou och Roman hade tänkt sig…

I La Liga ser det eviga duopolet Real Madrid/Barcelona ut att äntligen få en utmanare. Atlético Madrid har öppnat med fyra raka segrar och tryckte dit Zenit St. Petersburg med 3-1 i öppningsmatchen av Champions League. Lägg därtill mirakellaget Villarreal med en arena som är lika stor som halva stadens befolkning, de baskiska lejonen från Bilbao och Barças lokala rivaler Espanyol –tre lag som alla har haft en bra start.

I Serie A har bara tre omgångar spelats. Två lag har tagit full poäng: Napoli och Roma. Båda klubbarna har satsat på utländska coacher: Rafa Benitez och Rudi Garcia. Och att Partenopei trycke till Borussia Dortmund med 2-1 i sin kokande betonggryta San Paolo är ett styrkebevis som heter duga. Ytterligare tre lag är utan förlust i ligaspelet: Inter, Juve och Fiorentina. Och bakom lurar förstås som alltid Milan och Lazio.

Visserligen fick BVB däng i Neapel (med en man kort) men i Bundesliga går de som tåget. Fem raka segrar och 15-4 i målskillnad. Bayern München och Bayer Leverkusen hakar på med en oavgjord resp. en förlust. De tre topplagen har intressanta tränarnamn med mycket varierad bakgrund: Jürgen Klopp, Pep Guardiola och Sami Hyypiä.

Och till slut Ligue 1 där storsatsande Monaco kopplat greppet direkt. Ska den gamle räven Claudio Ranieri äntligen få sin första stora ligaseger? Det forna storlaget Saint-Étienne har också öppnat starkt. ASSE dominerade fransk fotboll på sextio- och sjuttiotalet men har sedan dess fört en anonym tillvaro i många år. Nutidens stora bokstavskombinationer i fransk fotboll, PSG, OM och OL, vill nog också ha ett ord med i laget. Men är Laurent Blanc kapabel att hantera alla stora egon i Parislaget?

Många matcher ska spelas innan alla frågetecken rätats ut och ligasegrarna korats. Oavsett om ditt hjärta klappar för mästarna, utmanarna, ett evigt mittenlag eller de som slåss med kniven mot strupen i bottenstriden så kan vi hjälpa dig.

Gör din plikt och stötta ditt lag på läktarplats – vi fixar biljetter och hotell!

[button url=”http://nickes.com/sv/fotbollsresor/default.aspx” style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”http://www.eventguides.com” style=”ci-customcolor” size=”small”] Ladda ner din sportreseguide här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *