Wrigley Field Chicago

Boka basebollbiljetter till MLB 2017

Basebollbiljetter till MLB i Chicago och New York

Reser man ändå till USA kan det vara en bra idé att passa på att se en av deras nationalsporter. Baseboll.

MLB. Major League Baseball. Smaka på ordet en sekund. Denna mytomspunna liga såg dagens ljus 1903 och är den äldsta av de fyra stora professionella sportligorna ”over there”.

Vem har inte hört namnet Babe Ruth? En av de största genom tiderna inom basebollen – som vann hela sju World Series med Boston Red Sox och New York Yankees. Vill du veta vad en ”homerun” är ska man googla på hans namn.

Ruths gamla klubb New York Yankees är också den mest dominanta klubben i historien med hela 27 segrar i World Series. Den senaste kom 2009.

Chicago Cubs har bara tre titlar, men de är å andra sidan regerande mästare då de besegrade Cleveland Indians i 2016 års final i en rafflande serie som gick över sju matcher.

Det är också Yankees och Cubs vi kommer fokusera denna artikel på, men det finns såklart alla möjligheter i världen att boka biljetter till alla de 30 MLB-lagens hemmamatcher. Gi in på Nickes.Com och navigera er fram till basebollen.

MLB i Chicago:

Staden är belägen vid Michigansjöns sydvästra ände och beskrivs som väldigt vacker av de som varit där. Chicago som stad är främst en viktig kommunikationsknutpunkt då den är belägen i norra delen av det väldiga landet.

Ur svensk synvinkel kan stadsdelen Andersonville vara värd ett besök. År 1900 bodde det faktiskt fler svenskar där än i Göteborg. Nu för tiden är svenskättlingarna i stort sett borta, men flertalet svenska butiker och restauranger finns kvar. I stadsdelen finns universitetet North Park som har rötter i det svenska missionsförbundet och årligen har utbyte av studenter med Södra Vätterbyggdens folkhögskola som ligger i Jönköping.

Vad ska man då lägga fokus på när man är i staden? Vad ska man se? Allt beror ju självklart på tycke och smak. Lämnar vi det klassiska med matutbud (Stor variation och kvalité i den mångkulturella staden) och shoppingmöjligheter och kastar oss direkt över sevärdheter så finns det några godbitar som dominerar.

Willis Tower gör ett påtagligt intryck i stadens silhuett. Skyskrapan är 442 meter hög och var fram till 1998 världens högsta byggnad.

Ett annat dominant inslag i Chicagos stadsbild är högbanan. Alltså en del av kollektivtrafiken som går på banor högt belägna över marken. Högbanan är en del av stadens stora tunnelbanenät.

Millennium Park anlades i slutet av 1900-talet för att välkomna det nya årtusendet. Parken, som är belägen mitt i centrum, är väldigt populär bland invånarna och full aktivitet råder konstant i området. Där finns bland annat storslagna konstgallerier och en isrink där allmänheten kan åka skridskor.

Michigan Avenue är stadens huvudgata som sträcker sig över ett stort område. Gatan är välkänd och ett givet turistmål med sina möjligheter till shopping och restaurangutbud. Stadens hjärta skulle man kunna säga.

Chicago är en sportstad och har lag i samtliga stora sporter. Nickes.Com har givetvis biljetter till alla lags matcher.

NHL:

Stadens NHL-representant Blackhawks är ett av ”Original Six”-lagen. Alltså en av de sex klubbar som i begynnelsen deltog under den första NHL-säsongen.

Hockeyintresset i staden är stort och har så varit ända sen starten trots tyngre år emellanåt. Sex gånger har man kunnat titulera sig Stanley Cup-mästare. Första gången 1934 och senast det begav sig var 2015.

NBA:

Chicago Bulls med megastjärnan Michael Jordan i spetsen regerade i basketligan under 1990-talet med hela sex NBA-titlar som skörd. Efter Jordans sorti från sporten har det gått lite tyngre för klubben och Bulls har inte varit framme i final sedan 1998 då den senaste titeln hemfördes.

Basketintresset i staden är dock stort och ett besök till lagets hemmamatcher i United Center kan rekommenderas.

NFL:

Chicago Bears håller till på Soldier Field som har en publikkapacitet på 61500 åskådare. Arenan stod värd för fyra gruppspelsmatcher och kvartsfinalen mellan Tyskland och Belgien i 1994 års fotbolls-VM – en turnering som vi svenskar gärna ser tillbaka på med glädje.

Bears har en seger i Super Bowl från 1986 att skryta med och var senast framme i den storslagna finalen 2007.

MLS:

Chicago Fire spelar sina hemmamatcher på Toyota Park som har en publikkapacitet på 20.000 åskådare. Arenan är belägen i förorten Bridgeview och klubben har vunnit MLS en gång (1998). Desto fler segrar har man i den inhemska cupen, närmare bestämt fyra.

År 2010 representerade den forne svenske superstjärnan Fredrik Ljungberg klubben.

MLB:

Staden har två lag i baseboll-ligan, Cubs, som håller till på Wigley Field och White Sox som spelar sina hemmamatcher på U.S Cellular Field, belägen i södra delen av Chicago.

Av de bägge klubbarna är det numera helt lika på tre gällande titlar och det måste nog ha känts skönt för Cubs fans när de vann i höstas (första gången sedan 1908) så grannen slapp vara så mallig över att de hade flest segrar i World Series.

Chicago MLB Cubs:

Laget går för titeln även i år och man gör det med stjärnor som Kris Bryant, Jake Arrieta och Anthony Rizzo i spetsen.

Tre möten i Chicago att se under säsongen:

 

5-7 maj: Chicago Cubs – New York Yankees

Eftersom det är så många matcher som ska klaras av under säsongen  (162 grundseriematcher) ”bakar” man ihop de flesta av lagens möten till att de möter varandra flera dagar i rad. Det är dags för ett riktigt klassikermöte 5-7 maj när Yankees under dagarna tre kommer till Chicago.

För bokning och prisförfrågan till match ett klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match två – klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match tre – klicka här!

24-25 juli: Chicago Cubs – Chicago White Sox

Derby på Wrigley Field. Det här VILL bägge lagen vinna. Var så säkra på det. De två första matcherna spelas på Cubs hemmabana. Sen vänder serien för två matcher hemma hos White Sox.

För bokning och prisförfrågan till match ett – klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match två – klicka här!

15 och 17 september: Chicago Cubs – St.Louis Cardinals

Cardinals är klubben med näst flest World Series-titlar genom historien (elva) och innehåller en mängd spännande spelare. Ta chansen att se detta dubbelmöte. Dagen emellan finns det all tid till att se sig om i staden.

För bokning och prisförfrågan till match ett – klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match två – klicka här!

Prisexempel:

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum i Chicago och matchbiljett
Pris per person utan flyg från: 3195 SEK


MLB i New York:

MLB Yankee Stadium

New York, staden som aldrig sover, bjuder året runt på mängder med aktiviteter för både stora och små. Dessutom är det en pulserande sportstad med professionell idrott ständigt runt hörnet. Nickes.Com har givetvis biljetter till samtliga lags matcher.

NHL:

New York Rangers, New York Islanders och New Jersey Devils finns att tillgå i hockeyväg i denna fantastiska stad.

NBA:

New York Knicks har vunnit NBA-mästerskapet två gånger. Matcherna spelar de i klassiska Madison Square Garden som ligger centralt på Manhattan.

Brooklyn Nets var tidigare baserade i Newark, New Jersey men flyttade 2012 in i nybyggda Barclays Center och bytte då också namn. Klubben har inga NBA-titlar. Hiphop-stjärnan Jay-Z är delägare i klubben.

NFL

New York Jets hör traditionellt hemma i New York, men spelar just nu sina hemmamatcher på MetLife Stadium som ligger i New Jersey. Klubben har tagit hem Super Bowl vid ett tillfälle.

New York Giants är mest framgångsrika New York-laget i ligan med fyra vunna Super Bowl (senast 2012). Men Giants spelar inte heller i staden New York, trots namnet, utan det är MetLife Stadium som gäller även där. Superstjärnan Eli Manning spelar för Giants och har gjort så under hela sin framgångsrika karriär.

MLS

New York City FC bildades så sent som 2013 och spelar sina hemmamatcher på Yankee Stadium.

New York Red Bulls bildades 1994 men det var först 2005 de fick sitt nuvarande namn då de köptes upp av den mäktiga Red Bull-koncernen. Hemmaarenan heter (naturligtvis) Red Bull Arena och har en kapacitet på 25000 åskådare.

MLB

New York Mets spelar sina hemmamatcher på USA City Field och har tagit hem World Series vid två tillfällen.

New York Yankees är kanske den basebollklubb som är mest mytomspunnen och känd världen över med sin kritstrecksrandiga matchdress och logotyp som pryder var och varannan keps. Klubben spelar sina hemmamatcher på Yankee Stadium och har vunnit World Series vid hela 27 tillfällen.

New York Yankees:

Laget är ständigt med i diskussionerna och pressen på spelarna att prestera är enorm från fans och media. Stjärnor som Didi Gregorius och Starlin Castro följs av ständigt vakande ögon som granskar leveransen.

6-8 juni: New York Yankees – Boston Red Sox

Två av de mest klassiska klubbarna drabbar samman. Finns all anledning att gå och se detta möte.

För bokning och prisförfrågan till match ett – klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match två – klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match tre – klicka här!

14-15 augusti: New York Yankees – New York Mets

Derby och första mötet för säsongen mellan lagen. Mets har storstjärnan Jay Bruce och laget har verkligen satsat till denna säsong. Här vill de nog sätta storebror på plats redan från början. Efter dubbelmötet väntar ett nytt dagarna efter. Denna gång på Mets hemmaarena.

För bokning och prisförfrågan till match ett – klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match två – klicka här!

28-30 augusti: New York Yankees – Cleveland Indians

Indians var i final förra året där de fick se sig besegrade mot Chicago Cubs. Hur står de sig i år?

För bokning och prisförfrågan till match ett – klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match två – klicka här!

För bokning och prisförfrågan till match tre – klicka här!

Prisexempel:

2 nätter på 3*** hotell i dubbelrum på Manhattan och matchbiljett
Pris per person utan flyg från: 2995 SEK

// Henrik Skoglund