Champions League resor & biljetter

Boka Champions League-resan här

Ska titeln försvaras?

Europacupen omvandlades till Champions League säsongen 1992/93. Sedan dess har 21 mästare kunnat lyfta Europas tyngsta buckla (åtminstone prestigemässigt) mot skyn. Det märkliga är att ingen av alla dessa CL-vinnare lyckats försvara sin titel året därpå.

Ska förbannelsen brytas i år? Pep Guardiola tog sig an ”mission impossible”: att göra fjolårets fantastiska Bayern München ännu bättre. Så här långt är den allmänna meningen att han klarat den omöjliga uppgiften med glans. Säsongens facit i Bundesliga: tjugotre segrar, två oavgjorda, noll(!) förluster…

I Madrid har supportrarna väntat i tolv år på att få fira La Decima, dvs den tionde segern i Europacupen/Champions League. Direkt vid sin ankomst till klubben deklarerade Carlo Ancelotti att hans målsättning och även hans motivation var att leverera just detta. Och såväl Guardiola och Ancelotti har vunnit Europas finaste klubbtitel både som spelare och tränare. De vet med andra ord vad som krävs för att nå ända fram.

Men i kulisserna lurar en tredje coach, visserligen utan spelarmeriter men också han med två CL-titlar i sitt CV. José Mourinho kan dessutom bli historisk som den förste tränare som vunnit med tre olika klubbar. Ingen kan slå ”The Special One” på fingrarna vad gäller taktiskt kunnande och matchcoaching men räcker spelarmaterialet i Chelsea verkligen till? Mellan skål och vägg har Mourinho själv uttryckt sina tvivel på spetskompetensen hos sina anfallsspelare.

I ett ofta citerat uttalande sa Zlatan Ibrahimovic 2009: ”Jag gör allt för att vinna den här jävla Champions men det går inte min väg.” Inte ens med Barcelona året därpå nådde han längre än semifinalen. Hungen finns säkert kvar och har nog blivit ännu starkare men är PSG – och kanske främst Laurent Blanc – kapabla att förverkliga drömmen redan denna säsong?

Kvartsfinalerna är första hindret på vägen mot den åtråvärda pokalen med de stora öronen:

Barcelona – Atlético Madrid

Två klubbar som redan slåss med näbbar och klor (och med Real Madrid) om segern i La Liga. Erfarenheten talar för Barcelona men med Atléticos två dynamiska latinamerikaner – Diego Simone som coach och Diego Costa som spjutspets – är utgången allt annat än avgjord.

Real Madrid – Borussia Dortmund

Repris av fjolårets semifinal men med ett starkare Real Madrid och ett försvagat Borussia Dortmund och Carlo Ancelottis kyliga skärpa mot Jürgen Klopps oförvägna entusiasm. En match som garanterat kommer att bjuda på spektakulära anfallskombinationer och snabba  omställningar – men BBC (Bale, Benzema, Cristiano) drar till slut det längsta strået…

PSG – Chelsea

Än en gång kan Mourinho sätta stopp för Zlatans förhoppningar. Chelsea kommer att parkera bussen framför det egna målet – kan PSG välta omkull den? Tillsammans med den helspanska drabbningen är detta den mest svårtippade matchen.

Bayern München – Manchester United

Olympiakos i all ära men det är nu David Moyes och hans mannar ställs på prov. Inte ens gråhårsmannen Ryan Giggs kommer att hitta fram till Rooney och van Persie när CL-mästarna formerar sig till disciplinerad defensiv och sedan skruvar upp tempot i sitt vassa anfallsspel. Allt annat än en övertygande tysk seger är en jätteskräll.

 

Kvartsfinalerna spelas de två första veckorna i april och semifinalerna de två sista. Däremellan har vi en ny spännande lottning fredag 11 april att se fram emot. Och på Estádio da Luz i Lissabon kommer ljuset att skina klarare än någonsin lördag 24 maj – åtminstone på vinnarna av Champions League-finalen…

De bästa klubbarna i Europa slåss om den största titeln – bättre än så kan det inte bli. Upplev detta på plats och du kommer att få ett minne för resten av livet!

Hör av dig när du valt den läckraste anrättningen från menyn – vi fixar biljetter, hotell och ett oförglömligt fotbollsäventyr!

 [button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=1″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *