Boka din Champions League resa och biljetter här

Kometer och stjärnfall

Efter två omgångar av gruppspelet i Champions League har sju lag full pott: Real Madrid, PSG, Bayern München, Schalke 04, Arsenal, Atlético Madrid och Barcelona.

Fem av åtta grupper toppas av lag från Spanien eller Tyskland – kanske ett tecken på styrkeförhållandena i europeisk fotboll just nu?
Men i vassen lurar också PSG. Kom ihåg vad Zlatan sa för drygt fyra år sedan: ”Jag gör allt för att vinna den här jävla Champions.” Hur många fler säsonger får han chansen?
En annan dark horse är Arsenal. Värvningen av Mesut Özil har visat sig vara ännu ett genidrag av Arsène Wenger. Sedan den elegante mittfältaren kom har Arsenal vunnit varenda match och leder också Premier League före Liverpool och Tottenham.

Klubben Özil lämnade – Real Madrid – har däremot haft en tuffare öppning på säsongen. Förlusten i förra helgens lokalderby gör att Ancelottis manskap nu är fem poäng bakom Barcelona och Atlético. Hög tid för Gareth Bale att börja leverera återbäring på rekordtransfern. Real hade för övrigt inte förlorat mot Atlético i ligan sedan 1999…

Bundesliga är så här långt ett trekejsarslag: Borussia Dortmund, Bayern München och Bayer 04 Leverkusen. Borussia har ett målsnitt på 3,0 och Pep Guardiolas försvarslinje har bara släppt in två mål på sju matcher. Kan verkligen Leverkusen under ledning av Sami Hyypiä hänga på i det sällskapet?

I Serie A är fyra klubbar obesegrade efter sex omgångar: Roma, Napoli, Juventus och Inter. Med sex raka segrar och målskillnaden 17-1 är vargarna från Rom säsongens mest lysande komet i europeisk fotboll. Är tyngdpunkten i italiensk fotboll äntligen på väg att förskjutas söderut?

Miljardklubbarna Monaco och PSG toppar Ligue 1 med var sin nolla i förlustkolumnen. Men också OM från den något ruffigare hamnstaden Marseille vill gärna tränga sig in i den franska fotbollens finaste salonger.

Om vi utnämner Arsenal, Atlético Madrid och Roma till säsongstartens kometer hittar vi de största stjärnfallen i en och samma engelska stad: Manchester. City har redan tappat åtta poäng i ligan och åkte på en rejäl överhalning på hemmaplan mot Bayern München.

Än värre har säsongen startat för United. Visserligen toppar den evige Ryan Giggs och hans lagkamrater sin grupp i Champions League. Men i den inhemska ligan hittar vi United på tolfte plats efter sex omgångar – den sämsta ligastarten på 24 år. Visserligen hade också Sir Alex (på den tiden ännu oadlad) några tuffa år i början men är tålamodet med David Moyes lika stort?

Kometer och stjärnfall, bländande spel och målfyrverkerier – europeisk toppfotboll bjuder på en makalös underhållning vecka efter vecka. Anrättningen avnjuts så klart bäst från läktarplats på någon av alla Europas mäktiga arenor.

Studera menyn, välj mellan godbitarna och fatta ditt beslut – vi hjälper dig med biljetter och hotell!

[button url=”http://nickes.com/sv/fotbollsresor/Champions_league/Default.aspx” style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *