De åtta mest efterfrågade arenorna i Premier League

Årets Premier League säsong är i full gång och nya siffror från VisitBritain visar att fotboll fortsätter att locka svenska turister till Storbritannien.

Under 2014 besökte 869,000 svenskar Storbritannien och 58,000 av dem, 6,6%, reste dit för att se på fotboll. Det är 0.6% fler än 2012 när den senaste undersökningen gjordes.

– Svenskarnas förkärlek till brittisk fotboll är välkänd. Nästan alla svenska fobollsfans som jag känner följer eller håller på ett brittiskt lag, säger Gary Robson, Nordenchef för VisitBritain. Premier League är en stor anledning till att så många svenskar reser till Storbritannien mellan augusti och maj varje år. Det är en stor tillgång för hela Storbritannien och en fantastisk möjlighet för besökare att ha roligt och upptäcka den lokala kulturen över hela landet, från Southampton och Bournemouth i söder till Newcastle och Sunderland i nordöst.

Se alla matcher i London, klicka här!

Se matcher i Manchester, klicka här!

Se fotboll i Liverpool, klicka här!

Många av de större arenorna erbjuder guidade turer bakom kulisserna, sk Stadium Tours, som är mycket populära. Besökarna får lära sig mer om klubbens historia, kliva in in spelarnas omklädningsrum och i vissa fall även känna på fotbollsplanen. Både Manchester och Liverpool har dessutom hotell med fotbollstema för dem som vill komma i riktig stämning inför en match.

De åtta populäraste fotbollsarenorna för turister:

1. Old Trafford
2. The Emirates Stadium
3. Anfield
4. Stamford Bridge
5. Wembley
6. White Hart Lane
7. Etihad Stadium
8. Craven Cottage

Källa: Visit Britain.

Vill ni ha hjälpa med Stadium Tours eller kanske att sätta ihop paket med fler matcher under samma resa kontakta sales@nickes.com eller ring 036-141443!

Vi ses i England!