Den stora iGamingkonferensen i Malta slår snart upp portarna

The Summit of iGaming in Malta, SiGMA, som äger rum mellan den 30 oktober och den 2 november, väntas bli en av de största och viktigaste iGamingkonferenserna för branschens affiliates, operatörer och leverantör, där över 1 500 delegater, 60 eftertraktade talare och 70 montrar kommer att befinna sig under tvådagarsevenemanget.

När vi ändå är inne på SiGMA, så sa statssekreteraren för konkurrensverket på Malta, Jose Herrera, att han var hedrad över att iGamingkonferensen äger rum i St. Julian’s, ett nav för iGamingföretag, de utomnationella spelföretagens vagga i Europa. Dr. Herrera la till att hans regering åtagit sig uppgiften att fortsätta få landets spelsektor att blomstra och har lovat att skapa ett för världen överlägset spelcentra. Regeringen har även åtagit sig uppgiften att upprätthålla sjöfartssektorns alla enheter och operatörer för att få deras affärer att växa, något som i sin tur ger dem möjlighet att expandera och anställa fler människor.

I sitt anförande hyllade Joseph Cuschieri, ordförande i Malta Lotteries and Gaming Authority (LGA), initiativet att visa upp Malta som ett iGamingcentra för resten av världen. Med hans egna ord: “LGA tror att evenemang som detta är viktiga för branschen och om de är välplanerade kan de förbättra/upprätthålla Maltas rykte”. Han fortsatte med att utveckla varför dessa mässor ger alla inblandade goda möjligheter för nätverkande.

“Malta har redan ett bra rykte och är hemvist för över 250 iGamingföretag, därtill över 450 licenser.  Maltas iGamingmarknad har en personal på 8 000 personer; vilket gör landet till en ideal plattform och perfekt för att agera värd för evenemang av den här sorten. Med en attraktiv lotteri- och spellagstiftning samt ett pålitligt skattesystem som uppfyller EU-direktiven, så är landet även hemmaplan för många affiliates och utvandrare som har etablerat sig i Malta och beslutat sig för att kombinera det perfekta arbetsmarknadsklimatet med den oöverträffbara livskvaliteten”.

Organisatörerna Eman Pulis och Dennis Dhyr Hansen förklarade syftet med – och anledningarna bakom – detta enastående evenemang; “under de senaste sju åren har alla som är involverade i Europas igamingbransch efterfrågat ett event av den här kalibern i Malta, ett evenemang som samlar hela branschen. Vi åtog oss detta utmanande projekt och, med rätt sammansättning av oberoende experter, tog vi in paneldebattörer och utställare med stor erfarenhet”.

“SiGMA 2014 kommer att bjuda på en femstjärnig utställningslokal för både interaktiva spelleverantörer som är på jakt efter nya operatörer att samarbeta med, såväl som operatörer som önskar attrahera affiliates och marknadsföringspartners. Den mångfunktionella utställningshallen, The Bay Arena, spänner över en yta av 3 600m2 och håller just nu på att utvecklas till den främsta lokalen i Malta för arrangerandet av storskaliga evenemang via en investering i tjugomiljonersklassen av ägarna Eden Leisure Group. Vi är stolta över att få vara de första som använder framtidens anläggning. Utställningsdelen av mötet var nästan slutsåld sex månader i förväg. Platsen ligger i St. George’s Bay i anslutning till det 5-stjärniga hotellet Intercontinental, bara ett stenkast från alla övernattningsalternativ.

“Mötets konferensdel kommer att bjuda på talare i världsklass, branschveteraner med olika bakgrunder: SEO-experter, super affiliates, experter från expansiva marknader i Sydamerika, Sydafrika och Asien, samt experter inom juridik och lagstiftning från olika domsvärjor”. Han fortsatte utveckla sitt resonemang; “konferensen har två delar, där del ett fokuserar på global lagstiftning för den utomnationella spelbranschen, det juridiska landskapet, ”best practice” för verksamheten och skattefrågor, samt konvergensen mellan interaktivt och landbaserat spelande. Under konferens två kommer fokus ligga på förvärvandet av inkomster och kommer att bjuda på VD-proffs, de senaste e-marknadsföringsteknikerna, branschtrender, affiliate, marknadsföringstaktiker för social media med mera.”

Maltas ambassadör i Finland, Michael Zammit Tabona, betonade vikten av att ha plattformar som SiGMA där man kan nätverka och marknadsföra Malta som en destination för entreprenörskap med hög livskvalitet, inte bara för den starka skandinaviska marknaden, men även vad gäller spelbranschen över hela världen. En av evenemangets huvudtalare, CEO Ory Weihs, vars företag XLMedia precis har börsnoterats, hade följande att säga; ”Eftersom Malta blivit en för Europa viktig och välreglerad iGamingmarknad så är en konferens som SiGMA absolut nödvändig. Jag ser framemot att delta och dela med mig av mina tankar under eventet”. På ett liknande sätt resonerade LeoVegas CEO Johan Styren; “Som en snabbt växande spelsajt licensierad i Malta är vi mycket glada över att en djuplodande spelkonferens äger rum här. Vi ser framemot att delta och ställa ut under SiGMA”.

En av organisatörerna tillika affiliaten, Dennis Dyhr Hansen, från Power Media Group utvecklade sina tankegångar, “Johan Styren (CEO, LeoVegas), Simon Hammon (CPO, NetEnt), Ulrik Bengtsson (CEO, Betsson), Kasper Kau (CEO, Spigo), Angelo Dalli (CEO, Bit8), Eric Benz (GoCoin), Nick Nocton (RGL) och Ralph Tegtmeier (SEO Specialist) är några av de suveräna föredragshållare som ställer sig i talarstolen under denna igamingkonferens, ett möte som samlar hela spelbranschen under ett och samma tak. Vi har lagt ner stor möda på att få hit de främsta i branschen under detta tvådagarsevent. Tidigare jobbade vi med att motta bekräftelser på stora namn från Sydafrika, den sydamerikanska och asiatiska marknaden”.“Registrering till dessa storkonferenser drar ofta ut på tiden. Men, vi vill ta tillfället i akt att nå en bredare publik och våra sänkta avgifter kommer att vara tillgängliga för alla, något som garanterar att vi kommer bjudas på två intensiva dagar fulla av networkingmöjligheter. Eventet kommer att vara gratis för affiliates. Målet är att samla hela iGamingbranschen, från affiliates och operatörer till tillsynsmyndigheter och säljare. SiGMA är även det perfekta stället för att nätverka och söka jobb”.

Så se till att boka in den 30 oktober och den 2 november i era almanackor, för om ni letar efter ett nytt event där branschen kan mötas, dela med sig av kunskap och göra affärer, så uppfyller SiGMA alla dessa behov.

Vilka närvarar?

 • Speloperatörer och samarbetspartners
 • Tillsynsmyndigheter och andra statliga enheter
 • Landbaserade operatörer
 • Rekryteringsbyråer
 • Företrädare för digitala spel
 • Affiliates
 • Ombud från Lotteri, racing, sports betting och skicklighetsspel
 • Säljare och leverantörer inom branschen
 • Marknadsförings, media och kommunikationsbyråer
 • Advokatbyråer
 • Finansinstitut, bokförings- och konsultföretag
 • B2B IT och mjukvaruleverantörer
 • Nydanare inom social media

För mer information, var vänlig besök www.maltaigamingsummit.com, ring på +356 9926 3626 eller skicka ett e-post till info@maltaigamingsummit.com.