Boka din Formel 1 resa här

En vecka kvar – högdramatiskt inför F1-premiären

F1-säsongen 2014 är hett efterlängtad, inte minst bland oss svenskar med blågul representation på gridden för första gången på över 20 år – och nu börjar det på allvar att brännas. Bara en vecka återstår innan Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Marcus Ericsson och resten av Grand Prix-fältet ger sig ut på banan i Albert Park, Melbourne – och samtidigt inleder en ny era i sportens historia.

Aldrig förr har förutsättningarna inför en ny säsong varit så osäkra. I kölvattnet av ett kraftigt omarbetat reglemente – anfört av avancerad hybridteknologi och återintroduktionen av turbomotorer – beger sig de 11 teamen till Australien efter en försäsong kantad av tillförlitlighetsproblem. Sannolikheten för haverier under den inledande delen av säsongen är överhängande – och risken finns för ett kraftigt manfall. Att de regerande mästarna Red Bull Racing hör till dem som haft allra störst problem under vintern, och inte varit i närheten av den förvisso svårdefinierade toppen, gör inte situationen mindre dramatisk. Ska Sebastian Vettel slutligen, efter fyra raka VM-guld, bli detroniserad?

Även om det nya regelverket har öppnat upp spelplanen rejält finns det ändå vissa formindikationer att luta sig mot i sökandet efter en förhandsfavorit. De olika motortillverkarna har kommit olika långt i utvecklingen av sina nya system, och allra bäst hemläxa ser Mercedes ut att ha gjort. Fabriksteamet, som fortsätter att förlita sig på Lewis Hamilton och Nico Rosberg i förarsätet, har under testerna uppvisat den mest imponerande mixen av fart och tillförlitlighet – inför en säsong som redan vid inträdet 2010 identifierades av tyskarna som deras stora chans.

Ferrari-teamen, å sin sida, har något färre kilometer under bältet inför premiären, medan Renault – som bland annat levererar motorerna till Red Bull Racing och till Marcus Ericssons Caterham-stall – har genomlidit en tung vinter. Kommer den franska jätten att resa sig när allvaret drar igång? Det är en av de många frågor som snart får sitt svar.

En vecka kvar – sedan åker vi. Det här blir inte vilken F1-säsong som helst…

Tips på kommande F1-resor med Nickes.Com:

F1 Tyskland 2014 (bussresa finns), 20/7 från 3 085:-
F1 Belgien 2014 (bussresa finns), 24/8 från 3 093:-


<&br>

[button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=3″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din motorsportresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/motorsport/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler artiklar om motorsport [/button]
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *