Sportvagns VM, Lemans

Exotisk final för Sportvagns-VM

Se Le Mans-giganterna Audi och Toyota göra upp på F1-banan i Bahrain!

Som ett av bara fyra världsmästerskap i bilracing (bredvid Formel 1, Rally-VM och WTCC) är sportvagnsserien FIA World Endurance Championship (WEC) en av de starkast lysande stjärnorna på dagens motorhimmel. I sann VM-anda utgörs kalendern av en serie långlopp över hela världen, där juvelen i kronan är det årligen återkommande 24-timmarsloppet på Le Mans. Årets upplaga av den franska klassikern vanns för övrigt av 2000-talets stora dominant Audi, men huvudrivalerna – Toyota – kommer allt närmare.

I tid till säsongen 2014 kliver dessutom en annan gigant – Porsche – in i leken, med en imponerande föraruppställning bestående av bland andra en viss Mark Webber. Det råder ingen tvekan om att sportvagnsracing – och framför allt världsmästerskapet WEC – är på stark frammarsch just nu. Bilarna hör till de absolut snabbaste på planeten och den som aldrig har sett en sportvagnsprototyp LIVE kommer att slås av häpnad.

Den 29-30 november avslutas den nuvarande säsongen med ett sextimmarslopp på Formel 1-banan i kungadömet Bahrain i Mellanöstern – en exotisk final i en del av världen som definitivt skiljer sig markant från Europa. Varför inte passa på att kolla in Tom Kristensen, Allan McNish, Anthony Davidson och alla de andra Le Mans-stjärnorna på varmare breddgrader – kanske i kombination med en semester i närbelägna Dubai? Vi hjälper dig fullt ut med din bokning, så tveka inte att höra av dig.

Se STCC, boka ditt paket här!

Se alla F1-lopp här!

Se alla motorsportresor-resor här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *