F1 Bahrain 2015 – Boka din nästa F1-resa med Nickes.Com

Bahrain – en favoritplats när det gäller tester på grund av varmt väder året runt – är värd för fjärde F1-racet säsongen 2015. Däckvalet är gummiblandningarna medium och mjuk, liksom vid premiären i Australien och senast i Kina. Till skillnad från dessa race är dock Bahrains GP en kvällstävling som startar i skymningen och går i mål när mörkret fallit. Detta ger fallande bantemperaturer allteftersom tävlingen pågår.

Paul Hembery, Pirellis motorsportchef:
”Vi kör samma däckval i Bahrain som vi gjorde i Kina, även om temperaturerna kommer vara högre. Med tanke på att racet körs på kvällen kommer inte förhållandena vara så tuffa som de var i Malaysia, eller för den del i Bahrain för två år sedan då tävlingen kördes dagtid. Ett kännetecken för banan här är hur däckprestandan förändras under helgen, då vi ser mer och mer körning under eftermiddagarna. Förra årets tävling fick en spännande upplösning tack vare en säkerhetsbil som kom ut med 10 varv kvar, vilket ledde till en tuff uppgörelse mellan de båda Mercedesförarna. Det är svårare att sia om vad som kan tänkas hända i år, förutom att det är ytterst otroligt att det kommer regna…”

Största utmaningarna för däcken:

Bahrain är den bana under året som har strävast asfalt (bortsett från Jerez, som bara används för tester). Detta påskyndar den greppförlust som uppstår i däcken på grund av värmepåverkan. Förmildrande omständighet är dock att racet körs på kvällen då både ban- och lufttemperaturer sjunker under tävlingens gång. Detta påverkar däckens uppträdande och därigenom teamens strategier.

Bahrain International Circuit är extra tuff mot backdäcken som behöver vara fräscha för att ge bra traction vid acceleration, en faktor som påverkar varvtiderna. På dagen är det höga temperaturer som gäller, detta ger greppförlust på grund av värmepåverkan, men gäller inte riktigt under racet.

Banan omges av öken, vilket gör att sand blåser upp på asfalten med minskat grepp som följd, framförallt i början av sessionerna. När det gäller strategier kan teamen knappast räkna med säkerhetsbilssituationer, detta har bara hänt två gånger i tävlingens historia, 2007 och 2014.

Förra årets race:

2014 kom säkerhetsbil ut med bara 10 varv kvar, en sällsynt händelse i Bahrain. Detta tätade ihop fältet och gav en spännande slutstrid. Topp sex i tävlingen använde samtliga en tvåstoppstrategi, men variationen på strategier var större längre ner i fältet. Lewis Hamilton körde sekvensen mjuk-mjuk-medium, medan Nico Rosberg använde mjuk-medium-mjuk. Tysken satte snabbaste varvtid i slutet men lyckades inte passera sin teamkollega efter sista depåstoppet. Sebastian Vettel blev fyra med en annorlunda strategi, han var en av bara två förare som startade tävlingen på mediumdäcket.

Väntad tidsdifferens mellan gummiblandningarna:
1,5 -1,7 sekunder/varv.

Väderutsikter för tävlingen:
Torrt och varmt, till en början runt 29°C lufttemperatur som sjunker till ca 25 eller lägre mot målgång. Risken för nederbörd är väldigt låg, även om det förekommit i form av duggregn under racehelgerna förr om åren.

Källa: Pirelli

——————————————————————————————————————————————–

Boka Formel 1 resa:

Via denna länken kan du se hela tävlingsschemat och priser:

http://www.nickes.com/sv/Search.aspx?SectionID=3&LocationID=9

Häng med på vår bussresa till Belgiens GP, läs mer här:

http://www.nickes.com/UserControls/ProduktbladF1Belgien2015.pdf

Boka F1 bussresan till Belgien här:

http://www.nickes.com/sv/EventInfo.aspx?eventid=816724

Vi hjälper till med flygpaket, hotellpaket och bussresor. Kontakta oss på sales@nickes.com och 036-141443