julklapparna

Fixa julklapparna med hjälp av Nickes.Com

Det börjar lacka mot jul och troligtvis är det många av er som inte påbörjat/är helt klara med julklappsinköpen till förväntansfulla släkt-och familjemedlemmar.

Lugn! Här nedan listar Nickes.Com ett gäng sportresor som har stor potential att bli den perfekta julklappen. Gå in på Nickes.Com och beställ presentkort på valfritt belopp, där mottagaren kan välja bland alla våra sport- och evenemangsresor, så är julstressen ur världen sen.

15 april: Manchester United – Chelsea.

Två nätter på 3*** hotell i Manchester i dubbelrum inkl. frukost och långsidesbiljett:
Pris per person utan flyg från: 4 895 SEK.

Lördag klockan 16:00 (15:00 lokal tid) är klassisk Tipsextra med ”pling-i-rutan”-tid. Att det dessutom är två klassikerlag som möts på klassiska och mytomspunna Old Trafford gör såklart inte saken sämre.

I mitten av april brukar titelracet i Premier League pågå för fullt. Kan Zlatan och hans lagkamrater vara med och utmana i år, eller blir det Chelsea med Diego Costa i spetsen som tar hem mästerskapet?

Staden Manchester ligger i nordvästra England och har ca en halv miljon invånare. Räknar man storstadsområdet blir det 2,5 miljoner och inom en radie på tio mil bor det 10 miljoner människor. Man kan alltså räkna med att det finns mer än fotboll att se och göra i denna industristad som på senare tid, förutom fotbollen då så klart, även börjat utmärka sig i kulturella sammanhang.

5-21 maj: Hockey-VM i Köln.

Tre nätter på 3*** hotell i Köln i dubbelrum inkl. frukost och matchbiljetter till Sverige – Ryssland (5 maj) och Tyskland – Sverige (6 maj):
Pris per person utan flyg från: 5 495 SEK.

Våren i Centraleuropa brukar vara någonting utöver det vanliga. Nu har du chansen att ge bort en upplevelse som heter duga.

Senast Hockey-VM arrangerades i Köln var så sent som 2010. Då vann Tjeckien en rafflande final mot Ryssland med 2-1. Turneringen beskrevs som en succé och det är mycket därför Köln får stå som värd igen. Ena gruppspelet, två kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatchen och finalen avgörs i LANXESS Arena som tar 18 500 åskådare.

Köln är beläget i västra Tyskland och är landets fjärde största stad. Kölnerdomen är värd ett besök om man är i staden. Katedralen hade en byggnadstid på 632 år (1248-1880) och har en magnifik utsiktsplats 98 meter ovanför marken. Dessutom ligger domen endast tre kilometer från hockeyarenan och är ett perfekt utflyktsmål på väg till match.

Det finns i övrigt mängder med saker att göra i denna pulserande storstad. Bland annat kan man besöka Zoo eller varför inte strosa runt i stadens gamla kvarter och känna historiens vingslag?

14 maj: F1 Spanien 2017.

Två nätter på 3*** hotell i Barcelona i dubbelrum inkl. frukost och weekendbiljett (ståplats):
Pris per person utan flyg från: 3 095 SEK.

Circuit de Barcelona-Catalunya tar emot Formel 1-cirkusen med stjärnor som Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen och Fernando Alonso i spetsen och tävlingen brukar innebära motorfest i Barcelona.

Barcelona är Spaniens näst största stad och brukar räknas till en av världens främsta turiststäder. Här finns det, förutom sol och bad, mängder med saker man fördriva tiden med. Man kan shoppa, man kan äta gott och man kan gå till La Boqueria som är en känd saluhall som sägs vara något utöver det vanliga.

Vill man så kan man besöka någon av alla stadens kända nattklubbar (staden är ju känd för att vara en partystad) och ett ställe att rekommendera är Razzmatazz som är fem nattklubbar i en. Man löser helt enkelt biljett till hela byggnaden och sen väljer man klubb efter vad man för stunden känner för att lyssna på för musik.

9 april: Real Madrid – Atletico Madrid.

Två nätter på 3*** hotell i Madrid i dubbelrum inkl. frukost och matchbiljett:
Pris per person utan flyg från: 3 695 SEK.

Stekhett derby i Spaniens huvudstad och ett ypperligt tillfälle att skåda världsstjärnor som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Antoine Griezmann, Kévin Gameiro och Yannick Ferreira Carrasco på nära håll. Matchen kan mycket väl innebära att något av lagen spelas bort från titeln med tanke på att La Liga då är inne i slutskedet.

Matchen spelas på Santiago Bernabéu, en arena som rymmer mäktiga 81 044 åskådare när det joxas med trasan. Arenan i sig är en sevärdhet som rekommenderas om man är i staden, men det finns betydligt mycket mer att se och göra här.

Man kan se Palacio Real där kungen av Spanien, Juan Carlos, tar emot sina besökare. Mitt emot det kungliga residenset ligger Almudena som är en världskänd katedral och där biskopen i Madrids stift har sitt säte.

Som den världsstad Madrid är finns det så klart också ett rikt utbud av shopping och god mat att ta del av.

27 augusti: F1 Belgien 2017 (bussresa).

– Bussresa från Sverige T/R och transfer från hotell till banan alla dagar.
– Weekendbiljett på Bronze (ståplats).
– Dubbelrum på hotell inkl. frukost (Carat Vitalhotel, www.carathotel.de).
Pris per person från: 5 495 SEK.

Deltävling 13 av 21 av Formel 1-säsongen 2017 avgörs på Circuit de Spa-Francorchamps som ligger strax utanför staden Spa i Belgien. Det är den näst sista tävlingen i Europa innan alla stall, bilar och förare drar vidare i världen.

Hotellet som ingår i detta paket ligger i Monschau i Tyskland. Det är nära den belgiska gränsen och det tar cirka 50 minuter från hotellet till banan med buss.