Biljetter till Italiens GP, Formel 1, Monza

Formel 1 resor: Lär dig mer om däckregler

Vilka däckregler gäller under Formel 1 helgen? Inför varje racehelg förses varje förare i fältet med 13 uppsättningar slicks (sju set av den hårdare prime-blandningen och sex set av den mjukare option-varianten), samt fyra set intermediates och tre set regndäck (full wets). Ett set av det hårdare primedäcket får endast användas under de 30 första minuterna av fredagens inledande fria träning, och måste sedan lämnas tillbaka till Pirelli. Utöver det ska ytterligare en uppsättning prime-däck lämnas tillbaka inför den andra fria träningen, och en uppsättning av respektive gummiblandning (prime och option) lämnas tillbaka innan den tredje träningen på lördagen. Detta innebär att varje förare från och med lördagens träning och fram till målgång på söndag eftermiddag har totalt nio uppsättningar torrdäck till sitt förfogande; fyra set prime, och fem set option. De förare som tar sig hela vägen till Q3 i kvalet måste starta söndagens race på den uppsättning däck de satte sin bästa tid på i Q2. De förare som inte når Q3 får starta loppet på vilken uppsättning däck de vill. Den mycket begränsade tillgången till däck innebär att förarna och teamen tvingas arbeta med lång framförhållning och redan under kvalet måste utforma en strategi för hur man ska ta sig an söndagens Grand Prix. Användandet av däck kontrolleras via streckkoder.

Färgkodsystem: Pirellis produktionsserie innehåller – vid sidan av regn- och intermediatedäcken – fyra olika varianter av slicks, där skillnaden i första hand utgörs av hårdheten. Vilka två av dessa varianter som tas med till respektive deltävling avgörs av Pirelli i samrådan med teamen. De olika däckstyperna särskiljs visuellt av ett system för färgkodning, med följande distinktioner:

Slicks                                         Regndäck

Röd = super soft                         Grön = intermediates

Gul = soft                                      Blå = full wets

Vit = medium

Orange = hard

Vi hjälper till att boka följande typer av Formel 1 paket:
– Flygpaket (flyg, hotell och biljetter)
– Bussresor (buss, hotell, alla transfers till banan T/R och biljetter)
– Hotellpaket (hotell och biljetter)
– Enbart F1 biljetter
BOKA paket redan idag så får du bästa priser. Nickes.Com har sålt Formel 1 resor sedan 1997!

F1 Australien 2016 – Pris från, 2895 SEK per person
F1 Spanien 2016 – Pris från, 2995 SEK per person
F1 Monaco 2016 – Pris från, 3595 SEK per person
F1 England 2016 – Pris från, 3595 SEK per person
F1 Tyskland 2016 – Pris från, 3295 SEK per person                  Bussresa finns (klicka här för mer info)
F1 Ungern 2016 – Pris från, 2095 SEK per person
F1 Belgien 2016 – Pris från, 3095 SEK per person                     Bussresa finns (klicka här för mer info)

* Gillar du annan motorsport? Inga problem, klicka här för att se tävlingsschema för Moto GP, DTM m m! Vill du att vi gör jobbet åt dig och kollar flyg, hotell och biljetter? Det gör vi gärna! Maila oss på sales@nickes.com eller ring oss på 036-141443 med dina önskemål så får du snabb och personlig service!