Fotbollsresor till La Liga

Tänk dig ett fullsatt Camp Nou med några minuter kvar till avspark. Spelarna är på väg ut på planen för ´line-up´. Ur högtalarna spelas FC Barcelonas hymn och alla på läktaren sjunger med. Det är som att sitta i mitten av en gigantisk kör och ljudnivån fullständigt exploderar när publiken skriker ut BARCA ! BARCA ! BARCA ! Tänk att du har gåshud innan ens matchen har börjat!

Arenans officiella namn är ”Camp Nou” och det antogs vid en medlemsomröstning år 2000. Publikrekordet är från Europacupens kvartsfinal mellan FC Barcelona – Juventus 1986, då 120.000 människor såg matchen från läktarplats. Nuvarande arenakapacitet är nästan 100.000 åskådare och det är ju inte så dåligt!

Varje år så tävlar ärkerivalerna FC Barcelona och Real Madrid om vem ska vinna ligan. Även Atletico Madrid har på senare år seglat upp som en rejäl utmanare och i skrivande stund så är det tätt i toppen av La Liga. Så här ser det ut just nu (2015-02-12):

1. Real Madrid                             22 18 0 4 70-22 54
2. Barcelona                                 22 17 2 3 62-13 53
3. Atletico Madrid                     22 16 2 4 47-20 50

I dessa tre lag så finns några av världens bästa fotbollspelare. Vad sägs om Lionel Messi, Neymar och Luis Suarez i FC Barcelona? Real Madrids stjärnor består av Cristiano Ronaldo, Gareth Bale och Toni Kroos bara för att nämna några. Atletico Madrid laguppställning innehåller bla Fernando Torres, Mario Mandzukic och Antoine Griezmann. Tittar man på alla spelare som finns att tillgå i dessa klubbar så är det otroligt vilken kvalitet som lagen besitter!

Det finns några riktigt fina matcher under våren där lagen möter varandra. Sen har vi sista omgången då nåt av lagen kan fira seriesegern. Boka nu och försäkra dig om bästa paketpris och bra fotbollsbiljetter. Här nedan kan du se några exempel på ”heta matcher”:

Barcelona – Real Madrid 22 mars
Atletico Madrid – Barcelona 17 maj
Barcelona – Dep La Coruna 24 maj
Real Madrid – Getafe 24 maj

Tittar vi på hur målskyttet är fördelat så kan vi se att på 10-i-topp listan så återfinns sju spelare från dessa tre klubbar. Tillsammans har dessa spelare producerat totalt 111 mål och mer kommer det att bli, var så säker. Det är nästan en halv säsong kvar! Åker du till Spanien på fotbollsresa så kan vi utlova många fina mål!

1. Cristiano Ronaldo                 28 mål
2. Lionel Messi                            23 mål
3. Neymar                                     16 mål
4. Antoine Griezmann             12 mål
6. Karim Benzema                     11 mål
6. Mario Mandzukic                  11 mål
8. Gareth Bale                             10 mål

La Liga =
Om du är ett stort fan av spansk fotboll så klicka på här för att se spelschema och priser
Atletico Madrid = Gillar du Los Colchoneros så klicka här för spelschema och priser
Barcelona = Är Barca ditt favoritlag så klicka här för spelschema och priser
Real Madrid =
Älskar du Ronaldo och Santiago Bernabeu Stadion så klicka här för spelschema och priser