Frankfurt mer än en mellanlandning

När man tänker på Frankfurt så går nog tankarna hos många till mellanlandningar, mässor och finanskvarter. Frankfurt har verkligen bevisat att staden har så mycket mer än mässor och skyskrapor och charmen är väldigt hög. Eftersom vi bor nära Jönköping så flög vi direkt med BMI Regional och de erbjuder två avgångar varje vardag samt en avgång på söndagar. Om du ska resa vidare ut i världen från Frankfurt bokar du din resa med Lufthansa, så reser du smidigt och enkelt på en biljett och bagaget behöver inte hämtas ut vid mellanlandning. I biljetten ingår bagage samt mat och dryck ombord.

Läs mer om BMI och boka flyg, klicka här!

Jönköping Airport står för en service av sällan skådat slag. Varje gång man reser så får de dig att känna dig väldigt speciell. Ett ytterligare bevis på den var när vi kommer till vår bil efter resan och batteriet är helt slut. 10 minuter senare kommer flygplatsens ”rescue-team” med två grabbar och vips så var det problemet löst.

Flyg från Jönköping, klicka här!

Efter en weekend här vet vi att Frankfurt är så mycket mer. Vi anlände på en fredag och med endast 3 stopp når man Centralstationen i Frankfurt med tunnelbana från Flygplatsen. Vi valde att bo på Hotel Monopol**** endast 100 m från Centralstationen. Fredagen gick i fotbollens tecken och matchen Eintracht Frankfurt – Hamburger SV. Eintracht Frankfurt spelar på Commerzbank Arena och den ligger väldigt centralt så på endast 10 min med tunnelbana klev jag av på stationen Stadion. Vägen till arenan uppfylls av korvstånd, ”ölhak” och diverse souvenirsäljare. Man behöver alltså varken frysa, vara hungrig eller törstig. Commerzbank Arena är superfin och tar in 51 500 personer. På kvällens match befann sig 48 000 personer på arenan och trots 0-0, kyligt väder och dåligt underhållning på planen så stod publiken för en magisk allsång hela matchen. Se klippet här för bevis material (efter 1.59 kör hela arenan Pippi Långstrump), klicka här!

Johan1

Johan2

Boka din fotbollsresa till Frankfurt, klicka här för mer info!

Frankfurt är verkligen kontrasternas stad. Den har ett stort antal skyskrapor, däribland en av Europas allra högsta, Commerzbank Tower. Stadens centrum har till stor del alltså inte ett typiskt europeiskt utseende utan ser mer ut som en amerikansk storstad. Många banker har sina kontor här, som dessutom för flera av dem är huvudkontor. De högsta skyskraporna i bankkvarteren är Commerzbank Tower (259 m), Westend Tower (208 m) och Maintower (200 m). I Maintower kan man åka upp de 54 våningarna med hiss på endast 45 sekunder.
Att åka upp i Maintower kostar 6,5 €.

Johan3

Ett bra sätt att se så mycket av staden det bara går är att köpa en hop-on-hop-off biljett. Då kan du åka buss som tar dig igenom de mest intressanta platserna på endast en timme och med totalt 16 stopp som du själv väljer att gå av var du känner att du vill se mer av. Priset är 18 € och biljetten gäller i 24 timmar.

Johan4

Johan5

Floden Main rinner rakt igenom Frankfurt och Main är en biflod till floden Rhen i södra Tyskland.

På Mains södra sida, mittemot Altstadt (gamla staden) ligger stadsdelen Sachsenhausen. Detta område brukar kallas ”Ebbelwoikvarteren” eller ”Gamla Sachsenhausen”. Ebbelwoi är Apfelwein, det vill säga äppelvin så som det kallas på Frankfurtdialekt och som namnet antyder serveras denna dryck på många ställen här. Vi valde att besöka Apfelwein Wagner http://www.apfelwein-wagner.com/ för en härlig köttfärslimpa med stekt potatis och ett stort glas 0,3 L äppelvin. Som namnet talar om smakar vinet äpple med väldigt mild arom. Om du vill kan du köpa med dig
en hel 5 liters dunk med dig hem och den kostar bara omkring 200 kr och ett glas 0,3 L kostar ca 15 kr. Väldigt charmigt ställe med en kultur som sitter i väggarna.

Johan7Johan6

När det gäller shopping så är den mest populära gågatan Zeil med de två klassiska varuhusen Kaufhof and Karstadt. Här ligger också stora Zeilgalerie som erbjuder sju våningar shopping och en takterrass med fin utsikt över staden. På Zeil finns verkligen shopping både för den tjocka plånboken och även den lite tunnare.

Tack Frankfurt för denna gång och vi ses snart igen hälsar Johan Dahlstrand på Nickes.Com!

Boka fotbollsresa till Bundesliga, klicka här!