Cupfinal Frankrike biljetter

Franska Cupfinalen 3 maj

Lördag 3 maj spelas cupfinaler på Stade de France i Paris. Den franska cupfinalen bjuder på ett högst oväntat möte mellan Stade Rennais och En Avant Guingamp, med andra ord ett Derby Breton. Båda lagen håller sig med nöd och näppe ovanför nedflyttningsstrecket i Ligue 1 och för deras supportrar är cupfinalen en gåva från himlen.

Klubbarna möttes faktiskt också för fem år sedan i finalen av Coupe de France. Då drog Guingamp det längsta strået och vann med 2-1 efter att ha vänt ett underläge. Det är också klubbens enda stora titel – inte så konstigt med tanke på att Guingamp bara har drygt 7 000 invånare. Att miljardsatsande Monaco besegrades i årets semifinal var i sanning Davids triumf över Goliat.

Rennes har dubbelt så många cuptitlar, dvs två. Men de erövrades för ett antal år sedan: 1965 och 1971. Klubben har en av Frankrikes bästa ungdomsakademier och nu hoppas Les Rouges et Noirs på att få betalt för sin talangutveckling. I semifinalen var Ola Toivonen en av tre målgörare – kan vi hoppas på en repris i finalen?

Stade de France
Nationalarenan ligger i norra delarna av Paris och är en av europas sex största arenor med en kapacitet på ca. 80.000 åskådare. Här spelar de franska landslagen (rugby och fotboll) sina hemmamatcher och här spelas fotbollsfinalerna i Franska cupen och Franska ligacupen. På Stade de France spelades VM-finalen i fotboll 1998 mellan Frankrike – Brasilien. 2003 anordnades VM i friidrott och 2006 var den värd för UEFA Champions League-finalen mellan FC Barcelona och Arsenal FC.

Frågor och bokning
Vi säljer vanligtvis väldigt mycket paket till kunder som vill åka och se Zlatan och PSG så vi har stor kännedom och kunskap om Paris. Välkommen att maila oss på sales@nickes.com eller ring oss på 036-141443 om du har frågor eller vill boka.
Boka online: www.nickes.com/sv/EventInfo.aspx?eventid=755572

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *