Bussresor till Formel 1

Gästinlägg från vår busschaufför till F1-resorna

För 10 år sedan körde jag min första resa till en Formel 1-tävling och då var det Björn Wirdheim som var svensken i F1 som man pratade om och nu har vi åter en svensk i serien, men nu som ordinarie förare.

Jag har alltid varit allmänt intresserad av motorsport och följde F1-cirkusen sporadiskt men efter att ha sett Formel 1 live så var jag fast. Känslan med ljudet, lukterna och stämningen går inte att få fram i TV och till och med regnet på Spa är bättre live än på TV!

För mig är resorna inte bara ett arbete utan jag älskar mötet med kunderna och att få möjligheten att göra resan till tävlingarna till ett minne, och jag har mött många fantastiskt roliga människor under de 20 resorna jag gjort för Nickes.com. Allt från glada gamänger som tycker att ett F1-race skall man bara se till folk som har koll på varenda hundradel, vem som är race ingenjör och vem som vann Ungerns GP 1989. Flera av kunderna har varit med på flera resor och det är lika kul att återse dem oavsett om de åker med oss eller kommer fram till bussen bara för att hälsa och köpa en korv och en öl.

När man möter kunderna för första gången på torsdagen är de flesta blyga och tysta som svenskar i allmänhet men vid återsamlingen efter fredagens träning så pratar alla med varandra och delar erfarenheter och tips och ju längre helgen går ju mer uppblandade blir grupperna och ord som ”Eau Rouge”, ”Alonso”, ”Q3”, ”Lotus” och ”Pole Position” hörs i det allmänna sorlet och på måndagen när vi skiljs åt byts det mailadresser så att man kan hålla kontakt även efter resan.

Formel 1 är kungaklassen inom bilsport och har man ett intresse och skall se ett F1-race skall man göra det i år med Marcus Eriksson som en av förarna och man skall absolut se det tillsammans med Nickes.com.

Vi ses i sommar!

Busschaufför, Mats Carlsson