Gubbe och galna rockers

Åldras du med stil?

En som verkligen åldras med stil är den mediaskygge Bob Dylan. Mannen bakom bla Blowin´in the wind och Knocking on heavens door ödslar ingen tid i gungstolen. Ständigt nya skivsläpp, långa turnèer och som om inte det vore nog så driver karln ett radioprogram i USA. Kvaliteten på Dylans verk har inte blivit sämre med åren, tvärtom faktiskt. Personligen håller jag några av hans senare album allra högst. Time out of mind och Modern Times är mästerverk, för att inte tala om det allra senaste, Tempest, som helt rättvist fick en mängd utmärkelser i USA.
Om inte för din egen skull så bör du se Dylan live för att ha något att berätta för barnbarnen. Större legend inom området musik finns väl knappast idag?!
Dylan är i Europa i sommar. 2 juli i vackra Wien. Unna dig en härlig sommarupplevelse!

Galet är bara förnamnet när man pratar om amerikanska psykedeliarockarna Flaming Lips. Med liveshower fyllda med djur på scenen, megaballonger, konfetti och annat så har de tagit hela världen med storm. En av deras låtar, Do you realize?!, rankas som en av de allra bästa poplåtarna genom tiderna efter omröstningar som musikmagasinet Rolling Stone utfört.
Flaming Lips funkar bra på skiva men bör definitivt upplevas live! 13 juni uppträder de galna rockarna på Bonnaroo music & art festival i Manchester. 30 augusti är de återigen i England på End of the road festival.

Dropkick Murphys är det amerikanska bandet som man tror är från Irland. Folkmusik goes punk för genast tankarna till irländska pubar med skrålande singalong körer. Dropkick Murphys har gjort sig kända som ett fantastiskt liveband över hela världen.
22 juni uppträder de på Southside festival i Neuhausen, Tyskland. Tyskland är ett land med oerhört trevliga festivaler, särskilt sommartid. Om du inte väljer att besöka Southside festival för Dropkick Murphys skull så borde du det för Arcade Fires skull. Ja, det är sant. Arcade Fire spelar även de på Tysklands bästa festival. Tyskland, öl, sommar, Arcade Fire och Dropkick Murphy. Vad mer kan önskas?

[button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=5″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din konsertresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/konsertresor/” style=”ci-customcolor” size=”small”]Läs fler artiklar om konsertresor här[/button]