boka vintersport resor hos Nickes

Hahnenkamm-Rennen är F1 på skidor!

100 000 åskådare finns på plats när världens snabbaste, farligaste och mest omtalade störtlopp avgörs i österrikiska Kitzbühel.

Häng med på en vintersportresa till mytomspunna Hahnenkamm-Rennen och delta i Alpernas vildaste party!

Åk på en vintersportresa och upplev det ökända störtloppet

Någon timme från Salzburg i Österrike ligger den populära vintersportorten Kitzbühel. Här samlas den alpina eliten i slutet av januari varje år, då skidvärldens tuffaste störtlopp äger rum inför ögonen på prinsar, prinsessor, skådespelare och andra kändisar. Hahnenkamm-Rennen är sedan länge en stark tradition som lockar skidentusiaster från när och fjärran.

Hisnande hastighet

Störtloppet i Kitzbühel är störloppscupens eget Formel 1-race och precis som inom F1-cirkusen är det kombinationen av fart, faror och fest som attraherar åskådarna. Själva loppet är en hisnande upplevelse där åkarna i vissa partier kommer upp i hastigheter kring 135 km i timmen! Det är med skräckblandad förtjusning du ser dem svischa nerför den 54 grader branta ”mardrömspassagen” Steilhang.

Otäcka olyckor

Här ställs höga krav på åkarnas teknik och tajming, brister i dessa egenskaper kan lätt resultera i otäcka krascher. Sådana har det för övrigt varit gott om sedan premiären 1930. Och det är just olyckorna som gör Hahnenkamm-Rennen till vintersportens i särklass mest populära event. Miljontals tittare världen över följer tävlingen och fascineras av de spektakulära vurpor som repriseras i slowmotion.

Hög stämning

Evenemanget är dock mycket mer än en alpin världscuptävling – det är ett stort party som får hela byn Kitzbühel att vibrera under några intensiva dagar. Under själva tävlingen samlas smått ofattbara 50 000 åskådare i målområdet (totalt runt 100 000 under tre dagar) för att vråla, hoppa och vifta med flaggor medan de bevittnar en fartfest som saknar motstycke inom den alpina sporten.

BOKA EN RESA TILL STÖRLOPPET I KITZBÜHEL

 

Stort utbud

Utbudet av nöjen och aktiviteter utanför backen är stort. Här finns tennis, bowling, äventyrsbad, klätterväggar och inte minst – party! Nattlivet är fantastiskt, oavsett om du vill sörpla champagne med affärsresenärer eller skåla i skummande öl med äkta skidentusiaster iförda lederhosen och toppluvor. Och trots all glamour som omgärdar tävlingen är det faktiskt inte överdrivet dyrt att äta och dricka längs den trevliga gågatan i Kitzbühel.

boka resor till Ruhpolding:

Fler vintersportresor

Du kan förstås uppleva vintersport i världsklass på många andra platser i Europa. Ett exempel är världscuptävlingen i skidskytte i tyska Ruhpolding. Nickes.Com har många nöjda kunder som bevistat denna tävling i mitten av januari. Längdåkning och backhoppning är andra populära vintersporter som tilldrar sig mycket intresse. Mejla oss på sales@nickes.com och framför dina önskemål så ska vi försöka hjälpa dig att skräddarsy en vintersportresa som passar dina preferenser.

 

Prisexempel Hahnenkamm-Rennen och World Cup skidskytte i Ruhpolding:

Två nätter på 3*** hotell i dubbelrum (inklusive frukost) och dagbiljett kostar från 2 695 SEK per person.