Champions league biljetter

Halvtid i CL-gruppspelet: fullpoängare och nollor

Gruppspelet i Champions League har kommit halvvägs och agnarna börjar skiljas från vetekornen. Vi har fyra urstarka lag med maxpoäng. Två av dessa kommer från samma stad: Madrid. I detta imponerande gäng hittar vi också Guardiolas Bayern München och Zlatans PSG. Kanske ”filosofen” och Ibra får chansen att mötas än en gång när det blir dags för slutspel?

I botten hittar vi fyra nollpoängare: Real Sociedad, Anderlecht, Viktoria Plzen och Olympique Marseille. För dessa lag krävs mirakel för att ta sig vidare från gruppspelet. Förmodligen har de nu ställt om siktet till att försöka nå det tröstpris som grupptreorna får: en extra chans i Europa League.

Manchester United toppar sin grupp men har bara tre poäng tillgodo på trean Sjachtar Donetsk. Och laget från Ukraina med alla sina brassar har två hemmamatcher kvar medan David Moyes får nöja sig med en. Bayer Leverkusen är det tredje laget i kampen om de två slutspelsplatserna.

Våra danska grannar FCK ligger visserligen sist i sin grupp men har inte mer än tre poäng upp till tvåan Galatasaray. Juventus har bara skrapat ihop två poäng på tre matcher och spelar nu med kniven på strupen.

I grupp C är det stenhårt om andraplatsen mellan Olympiakos och Benfica. För portugiserna vore det ju bittert att redan efter gruppspelet tvingas ge upp hoppet om en final på hemmaplanen Estádio da Luz.

Manchester City borde väl klara av att hålla CSKA Moskva bakom sig och därmed säkra avancemang – eller hur? Tre poängs försprång och två hemmatcher kvar mot ryssarnas enda gör nog att svensklaget (Pontus Wernbloom och Rasmus Elm) får fortsätta i Europa League.

Chelsea och Schalke har sex poäng var i grupp E. Men vi vet sedan tidigare säsonger att FC Basel som skuggar två poäng bakom inte ska räknas bort för tidigt…

I den knallhårda grupp F har tre lag sex poäng: Borussia Dortmund, Arsenal och Napoli. I detta mäktiga trekejsarslag ska Arsenal ta sig an både Dortmund och Napoli på bortaplan – en intressant utmaning för Arsène Wenger…

Även det andra portugisiska laget befinner sig just nu på en tredjeplats. Porto är en poäng bakom FC Zenit. I nästa omgång möts dessa två lag i en match som kan bli avgörande – och den spelas i Sankt Petersburg. Vad händer om rysskylan slår till redan nästa vecka?

Till slut har vi grupp H som faktiskt är ensam om att redan nu se avgjord ut. För inte ska väl Celtic eller Ajax kunna rubba Barcelona eller ens Milan? Båda topplagen är obesegrade även om Milan bara skrapat ihop en seger på de första tre matcherna.

Fyrtioåtta matcher återstår innan vi vet vilka sexton klubbar som kan fortsätta drömma om pokalen med de stora öronen. Vi kan utlova många godbitar och säkert en och annan rejäl överraskning. Varför inte unna dig att vara med där det händer?

Välj ut den match som du tror kommer att bjuda dig på mest underhållning och högst puls – vi hjälper dig med biljetter och hotell!

[button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=1″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *