Handbollsresor med Hallbäck!

Ystads IF-stjärnan förstärker Nickes.Com

Under matcherna underhåller han publiken med sin explosivitet och sitt fina spelsinne. Utanför planen sprider han glädje hos lagkamrater, restauranggäster och företagare. Möt handbollsprofilen, entertainern och Nickes.Com-konsulten (!) Anton Hallbäck!

Trodde du att alla idrottsstjärnor rullar tummarna och lirar tv-spel när de är lediga? Då har du inte träffat handbollsspelaren Anton Hallbäck. Ystads IF:s högersexa – som är Nickes.Com:s senaste ”nyförvärv” – trivs bäst när han fyller tiden mellan matcher och träningar med projekt av olika slag.

– Jag är en otroligt rastlös person! Visst tycker jag det är skönt att vara ledig men jag längtar snabbt tillbaka till planen efter träningar och matcher. Och då hjälper det att ha andra grejer att pyssla med, säger Anton när Nickes.Com träffar honom på ett kaféet Söderberg & Sara i Ystad.

Stabil frukost

Han är nyduschad och hungrig efter morgonens gympass. Antons andra frukost denna soliga majmorgon består av en kopp kaffe, yoghurt med granola och en rejäl surdegsmacka. Det gäller att fylla på depåerna för på eftermiddagen är det dags för handbollsträning med Ystads IF, klubben som Anton har tillhört de senaste tre åren.

– Jag trivs bra i Ystad, både på och utanför planen, säger Anton på en från skånska influenser fortfarande ganska befriad göteborgsdialekt.

Handboll i blodet

YIF:s niometersman är uppväxt i närheten av Sveriges andra stad, först i Mölndal och sedan i Onsala varifrån flytten gick till Kungsbacka. Att det blev handboll för Anton Hallbäck är ungefär lika konstigt som att en sten faller mot marken när du släpper den …

– Hela min familj har ju varit involverad i sporten. Jag hade länge min mamma som tränare och nu lirar jag ju ihop med min lillebror Ludvig i YIF med pappa som coach.

Ett liv utan handboll är således svårt att tänka sig för den alltid lika sympatiska 22-åringen.

Många järn i elden

Samtidigt vet han vikten av att hitta andra energikällor och bryta mönstret.
– Om jag går och skrotar mellan träningarna mår jag inte bra. Då presterar jag sämre på planen också, säger Anton som driver ett eget aktiebolag tillsammans med sin bror Ludvig.

Hallbäck Event – som företaget heter – jobbar med teambuilding för företag och privatpersoner, med den senaste trenden bubble-football som huvudattraktion. Dessutom har han en halvtidstjänst som eventansvarig på en restaurang och så håller han i quizkvällar på ett kafé i Ystad.

Förstärker ”Team Nickes”

Och nu blir Anton alltså en del av Nickes.Com, vars team har förstärkts på flera positioner det senaste året.

– Det ska bli oerhört spännande att jobba med Nickes.Com, säger Anton som kommer att vara med i designen av handbollsresor och även åka med på en del av dem.

– Jag kan bidra med min kunskap på plats och sprida glädje i gruppen och jag ser verkligen fram emot att få visa Nickes kunder vilken fantastisk publiksport handboll är. Det händer mycket hela tiden och även om ett lag vinner med tio bollar kan man alltid njuta av snygga mål, fräcka finter och effektivt försvarsspel. Och så gillar jag att det är en tuff men ärlig sport.

handbollsresor

Fina resminnen

Genom handbollen har Anton själv rest en hel del och han har många fina resminnen, inte minst från turneringar med U-landslaget.

– Jag minns särskilt mitt allra första mästerskap med U-landslaget. Vi spelade ungdoms-OS i Utrecht (Holland) och fick åka dit med ett eget plan. De hade byggt upp små OS-byar som deltagarna bodde i och det var en riktigt kul upplevelse. Det gick bra för oss spelmässigt också och vi kom trea i turneringen, säger Anton medan han fyller på koppen med nytt kaffe.

Portugisisk mardröm

Ett mindre angenämt minne var när han spelade en turnering med landslaget högt uppe i de portugisiska bergen, nära gränsen till Spanien.

– Hotellet var en total katastrof! Rummen hade ingen luftkonditionering och sängen var kass. Det kändes som att sova på en planka! Men det värsta var nog den äckliga maten. Minns att vi fick en lokal soppa som ingen hade en aning om vad den innehöll. Och kanske var det lika bra att inte veta …

Att hitta något alternativt matställe var inte heller något alternativ – det fanns inte ens en pizzeria i byn.

– Till råga på allt var arrangörerna korrupta och dömde bort oss totalt …

Bundesliga bäst

Vi lovar att de reseupplevelser Nickes.Com och Anton Hallbäck kommer att förmedla blir av en helt annan kaliber.

– Bundesliga är i mina ögon världens bästa handbollsliga totalt sett. Det är otroligt häftigt att se handboll live i Tyskland. Men även Frankrike – som har tre lag med i Final Four 2018 – är ett intressant land för handbollsresor. Och så skulle jag gärna vilja se en match med ungerska Veszprém som har en trolig stämning på sina matcher.

Innan intervjun är över hinner Anton rabbla upp ytterligare ett halvt dussin destinationer han är sugen på att besöka. Det känns onekligen som om vi har hittat helt rätt kille till uppdraget som handbollsambassadör …

Text: Kostas Foussianis

kostas@nickes.com

 

5  SNABBA:

Vad är det första du packar ner i resväskan?

– Kalsonger!

Hur får du tiden att gå under resorna?

– Det är lite olika. Om vi flyger så sitter jag gärna och ”tjötar” med någon. Inför en match med Ystads IF laddar jag med musik och på hemresorna brukar jag spela något mobilspel, oftast med Linus Andersson.

Världens bäste handbollsspelare?

– Mikkel Hansen har ett fantastiskt skott, en grym handled och en otroligt fin blick för spelet.

Vad är det första du gör på hotellrummet?

– Tar av mig skorna och luftar fötterna. Sedan testar jag sängen och därefter vill jag ha en kopp kaffe så fort som möjligt.

Vad klarar du dig inte utan på en resa?– Mitt hårvax! (skratt)

Anmäl ditt intresse för handbollsresor hos Nickes.Com