Hockeyresor till New York – Tips och information

Frank Sinatra sjunger om staden som aldrig sover i låten ”New York New York”. När du kommer till Manhattan så kommer du att märka att pulsen är hög och gatorna livas upp av människor från världens alla hörn, snabbmatskedjor, imponerande skyskrapor och ett gult hav av taxibilar. Man kan höra hur staden låter och det är en härlig känsla att vara en del av detta myller i ”The Big Apple”!

Hockeyarenor i USA är lite större och lite mer imponerande än våra svenska SHL arenor. Den mest kända arenan i New York är Madison Square Garden och här spelar Rangers och Knicks sina hemmamatcher. New York Islanders har Nassau Coliseum som hemmaplan och New Jersey Devils är hemmahörande i Prudential Center. Hockeysäsongen i full gång och New York Islanders leder just nu Metropolitan Division. Vår svenske stjärnmålvakt Henrik Lundqvist och hans New York Rangers ligger på 4:e plats och New Jersey Devils är på 6:e plats. Till slutspelet som startar i mitten på april ska sexton lag utses. De tre första lagen i varje division (fyra divisioner) är klara för slutspel. Resterande fyra platser går till de näst bästa lagen i varje konferens.

Vi är experter på hockeyresor: Nickes.Com personal har varit på plats på alla hockeyarenor och skaffat sig bra information om transporter till arenorna, vilka sektioner som är bra, vilka rader man ska sitta på för att se jumbotronen i sin helhet och på så vis få ut det bästa möjliga av hockeymatchen. Vi delar gärna med oss av vår kunskap!  Vi säljer biljetter till alla matcher i NHL, kolla in spelschema och skicka in förfrågan här!

Madison Square Garden: Arenan ligger centralt på Manhattan och på övervåningen av tågstationen Penn Station. Publikkapaciteten är ca. 18000 åskådare när det spelas hockey och stämningen blir hög  inne på arenan av alla galna fans. Arrangörerna är duktiga på att få igång publiken med hjälp av filmer och budskap på jumbotronen. Fans sjunger ofta och högt ”Lets Go Rangers” och när det blir mål för Rangers så blir det ett öronbedövande ljud.

Nassau Coliseum: Arenan ligger på Long Island. Åk med ”Long Island Rail Road” från Penn Station till Hempstead Station (tar ca. en timme). Från Hempstead Bus Terminal åker man sedan buss och kliver av i närheten av arenan. Härifrån promenerar man sedan sista biten.

Prudential Center: Arenan ligger i New Jersey. Åk med ”NJ Transit” från Penn Station och hoppa av vid Newark Penn Station som ligger två kvarter från arenan. Härifrån promenerar du till arenan genom att följa strömmen av fans, går inte att missa! Som sportfantast är New York en ultimat stad att besöka. Här finns lag inom idrotterna amerikansk fotboll, baseball, basket, fotboll och ishockey. Detta enorma sportutbud ger dig möjlighet att kombinera flera olika sportevenemang under samma resa. Vi på Nickes.Com skräddarsyr din drömresa till New York!

Här är lagen i New York som du kan kolla match med:

Hockey              New York Rangers , New York Islanders , New Jersey Devils
Basket               New York Knicks, Brooklyn Nets
Baseball            New York Yankees, New York Mets
AM.fotboll       New York Giants, New York Jets
Fotboll              New York Red Bulls