Fotbollsresor Arsenal

Inför din fotbollsresa för att se Arsenal

Arsenal Football Club bildades 1886 och har sedan dess utvecklats till en av de största och mest kända fotbollsklubbarna i världen. Trots bristen på titlar de senaste åren är Arsenal och Emirates Stadium fortfarande förmodligen den mest populära klubben i London. Chelsea och Tottenham fans tycker förmodligen annorlunda. Med en arena som tar 60 000 åskådare, dryga 40 000 personer som står på väntelista för att köpa säsongsbiljett och uppskattningsvis 115 miljoner supportrar runt om i världen är det dock svårt att argumentera emot.

Se alla Arsenals matcher här!

Emirates Stadium öppnades inför säsongen 2006/2007. Den ligger en Per Mertesacker rensning bort ifrån den gamla arenan, Highbury. Du kan kliva av vid Holloway Road eller Arsenal stationen. Mitt tips är att välja Arsenal. Hela området andas fotbollskultur och historia för den inbitne. Ifrån Arsenal stationen går du rakt fram, förbi Highbury’s gamla West Stand (numera lägenheter) och en rad stånd med Arsenal memorabilia, klassiska Arsenal foton och supporterprylar. Efter några hundra meter kommer du fram till en trappa som leder till en bro över till plattformen arenan ligger på.

Att gå på fotboll på Emirates Stadium (eller Ashburton Grove som vissa supportar föredrar att kalla arenan) är en första klassens fotbollsupplevelse. Du får se spelare i världsklass så som Alexis Sánchez, Mesut Özil, Jack Wilshere mfl. Minst ett lag som alltid försöker anfalla och göra mål med ett snabbt kortpassningsspel. Sittplatser som påminner mer om en biosalong än en fotbollsarena.

Ladda ner en guide om Arsenal här!

Emirates Stadium får ibland kritik för bristen på stämning inne på arenan. Detta är ett resultat av hur toppfotbollen utvecklats de senast 20 åren i Europa, med avveckling av ståplats, höga biljettpriser och komplicerad biljettförsäljning. Arsenal har gjort ett försök att förbättra stämningen igenom att upplåta ett gäng säsongsbiljetter i ena hörnet av arenan till supportergruppen Red Action. De gör sitt bästa för att dra igång klassiska sånger så som, Red Army (we hate Tottenham), Arsenal until I die mfl. I klassisk brittisk anda har de flesta gamla sångerna någon form av krigstema.

Stämningen på pubarna i området på matchdagen är desto bättre. Den mest kända är The Gunners Bar på Blackstock Road, det är som ett litet Arsenal museum med alla klassiska foton på väggarna. De har ibland även underhållning med live band efter matcherna. En som kommit till på senare tid är The Rocket i Holloway Road där de ibland kör lite underhållning innan matchen. De brukar även köra en gemensam promenad ifrån puben till arenan typ en halvtimme innan avspark för större matcher. Ett tips efter matchen är att gå tillbaka emot Arsenal stationen, men istället för att ställa sig i det långa ledet som köar till tunnelbana stationen fortsätta förbi Arsenal stationen. Fortsätt sedan några minuter fram till att ni har St Thomas Road på vänster sida. Gå hela St. Thomas Road ( ca 10 min) till ni når Finsbury Park. Där har ni puben Twelve Pins där stämningen alltid är bra efter matcherna, förutsatt att Arsenal vunnit såklart.

Med tanke på det jag skrev i början av inlägget är det viktigt att vara noga med var man köper sina biljetter till Arsenal Emirates Stadium. Vanliga biljetter kan endast erhållas igenom medlemskap i klubben eller igenom medlemskap i en officiell supporterklubb. Biljetter som får återsäljas av researrangörer och agenter så som Nickes.Com kallas Club Level biljetter och innehåller även kuponger för besök på Arsenals museum (där du bland annat finner en Sverige tröja ifrån Anders Limpar), stadium rundtur, £5 att handla för i någon av de fantastiska supporterbutikerna runt arenan som har allt ifrån slipsar till Arsenal brödrostar. Mer info om det här: http://www.nickes.com/content/arenaskisser/Arsenalvenuemap.pdf
Alla andra biljetter som erbjuds på nätet är svartabörsen biljetter och du riskerar att ej bli insläppt på arenan.

Har du frågor om Arsenal eller funderar på en resa, tveka inte att kontakta oss på uksales@nickes.com. Vi finns på
plats i London och pratar svenska.

Kolla in information om transfers, sevärdheter m m i London här!

Bästa Arsenal-hälsningar

Jacob Sigfridsson