Ishockey-VM, en riktig folkfest

När klubblag möter varandra brukar det stundtals vara en väldigt hätsk stämning mellan lagets supportrar. Men när det är dags för ishockey-VM är det folkfest och kamratskap som gäller istället.

Jag kom nyligen hem från Tjeckien efter att ha sett fyra matcher i Prag, bland annat Sveriges otroliga 6-5-seger mot Tjeckien och Kanadas otroligt imponerande 10-0-seger mot Tyskland. Är det något som slog mig (förutom den otroligt underhållande ishockeyn) var det den otroligt härliga stämningen inne på arenan och i det stora området precis utanför arenan.

Mängder av öltält, massvis med glada fans från hela världen och en stor scen som visade matcherna på storbildsskärm för de som inte hade biljetter. Uppladdningen utanför arenan var riktigt rolig, bra stämning och oavsett vilket lag man höll på var alla otroligt vänskapliga och glada att de var på plats.

Snart är det dags för slutspelet för VM 2015 och vi håller givetvis tummarna för att Tre Kronor tar tillbaka guldet som de vann 2013 hemma i Stockholm.

Än finns lite tid att resa ner till Prag för att se VM men för er som vill ha lite mer tid på er att planera er resa, här nedanför hittar ni spelplatserna för de kommande VM-turneringar.

2016: Ryssland, Moskva och St. Petersburg
2017: Tyskland (Cologne) och Frankrike (Paris)
2018: Danmark, Köpenhamn och Herning

Sedan är det inte spikat längre fram men Slovakien har ansökt om 2019 och Schweiz för 2020.