JVM 2018: biljetter och hockeyresor

Kombinera NHL och collegehockey i USA

En hockeyresa till Nordamerika behöver inte bara inkludera NHL-matcher.

Även collegehockeyn är värd att upptäcka och uppleva.

Se de största talangerna från junior-VM ena kvällen och njut av stjärnorna i världens bästa hockeyliga den andra.

Var du en av många svenska hockeyälskare som njöt av spänningen under Junior-VM i Kanada vid årsskiftet 2018-19? Fick du blodad tand? Vill du se mer av Alexander Nylander, Casey Mittelstadt och de andra supertalangerna utan att behöva vänta ända till nästa JVM-turnering? Då kan du boka en hockeyresa med Nickes.Com redan i vår. Vi hjälper dig att sy ihop ett program som passar dina preferenser. Utgå från listan nedan och kontakta oss sedan via mejl till sales@nickes.com eller per telefon på 036-14 14 43.

Hög standard

Du kan med fördel kombinera NHL och collegematcher och skapa en hockeyresa med fullspäckad agenda. Collegehockeyn i USA håller hög standard och konkurrensen i trupperna är stenhård. Även i de olika farmarligorna är nivån högre än många tror. Gustav Nyqvist (University of Maine) som spelar för Detroit Red Wings, Douglas Murray (Cornell University) som spelar för San José Sharks och Viktor Stålberg (University Of Vermont) som spelade för Chicago Blackhawks är tre exempel på svenska NHL-spelare som tagit examen från college.

Här är en lista med fem av de bästa spelarna från den senaste JVM-turneringen, med information om var du kan se dem spela nu – och i framtiden.

Casey Mittelstadt, USA (University of Minnesota, NCAA)

Poängkungen från JVM 2017-18 är draftad av Buffalo Sabres men spelar i skrivande stund collegehockey med University of Minnesota. Mittelstadt är en komplett hockeyspelare som Buffalo hoppas bygga sitt lag kring det närmaste decenniet. Innan dess kan du se honom spela i Mariucci Arena, Minneapolis. Bara 1,6 mil därifrån – i Xcel Energy Center – spelar NHL-laget Minnesota Wild sina hemmamatcher. När du inte kollar på hockey kan du utforska de intressanta svenskbygderna.

BILJETTER TILL MINNESOTA WILD

Cale Makar, Kanada (UMass Amherst, NCAA)

En av de absolut bästa spelarna i årets Junior-VM. Makar jämförs ofta med Erik Karlsson och betraktas av många som den största talangen som någonsin kommit fram i AJHL. Han har fin teknik, är en skicklig passningsspelare och läser spelet fantastiskt bra. Colorado Avalanche draftade honom sommaren 2017 och han har därefter varit ruskigt bra i collegehockeyn hela säsongen. Från Amherst, där Makars lag håller till, är det inte så långt till Boston, där du kan se klassiska NHL-laget Bruins spela i TD Garden.

BILJETTER TILL BOSTON BRUINS

biljetter och hockeyresor till Bruins

 

Kieffer Bellows, USA (Portland Winterhawks, WHL)

Målfarlige Kieffer Bellows spelade en av huvudrollerna för USA redan när jänkarna tog hem JVM-guldet i Montreal 2016-17. Bellows gjorde bland annat mål i finalen mot Kanada. Han fortsatte sedan att storspela i årets turnering där det blev nio mål – flest någonsin av en amerikansk spelare i JVM. Kieffer är son till NHL-legenden Brian Bellows och har draftats av New York Islanders. Till vardags återfinns han i skrivande stund på motsatt kust, i Portland där han spelar för Winterhawks i WHL, tillsammans med finske stjärnbacken Henri Jokiharju. I Portland kan du se NBA-basket men du kan också ta dig 50 mil norrut och bekanta dig med hockeystaden Vancouver – där för övrigt JVM 2018-19 spelas.

BILJETTER TILL VANCOUVER CANUCKS

Alexander Nylander, Sverige (Rochester Americans, AHL)

Poängkung hos Småkronorna i tre raka JVM-turneringar, nu senast delade han titeln med två andra spelare. Alexander Nylander har enorma tillgångar i det offensiva spelet och har en potential som få andra juniorer i hockeyvärlden kan mäta sig med. ”Lill-Nyllet” har redan noterats för fyra NHL-matcher och det känns som en tidsfråga innan han är en del av Buffalo Sabres lagbygge. Precis som Bellows har Alexander en pappa vars namn inger respekt. Mikael Nylander är dubbel världsmästare och spelade för sju olika NHL-klubbar! Från staden Rochester är det nära till NHL-hockey både i Buffalo och Toronto.

BILJETTER TILL TORONTO MAPLE LEAFS

BILJETTER TILL BUFFALO SABRES

Toronto hockeyresor: köp biljetter och paketresor

Eeli Tolvanen, Finland (Jokerit, KHL)

Den ende spelaren på listan som för tillfället spelar i Europa. Eeli Tolvanen är på väg att krossa alla tiders poängrekord för juniorer i KHL där han hittills har snittat nästan en poäng per match. Den finske toppforwarden gjorde dessutom succé med seniorlandslaget i Karjala Tournament. Skottet är Tolvanens främsta vapen. Han skjuter snabbt, hårt och med precision – och han skjuter ofta! Är även briljant i puckbehandlingen och skicklig på att hitta lägen för sina medspelare. Draftades av Nashville i första rundan 2017 men kan stanna i Jokerit ytterligare en säsong. Ta chansen att se honom live i KHL – boka en hockeyresa till Helsingfors och upplev den grymma atmosfären i Hartwall Arena.

BILJETTER TILL JOKERIT