Ligacupfinal på Wembley – Ett minne för livet

 

Nu är det klart att det blir Chelsea och Tottenham som möts den 1/3 2015 på Wembley. Detta blir således ett London-derby och säkerligen ett spännande sådant. Tottenham chockade ju Chelsea senast de möttes genom att slå dom hemma med 5-3 så finalen är en öppen historia.

Vi på Nickes.Com har varit på ligacupfinaler tidigare.

Nicke minns:Jag och en kompis var på ligacupfinalen 1/3 2009 mellan Manchester United och Tottenham. Från det att vi vaknade på hotellet till det att vi kom ut på arenan så var vi förväntansfulla och alla våra förväntningar överträffades. Stämningen innan och under matchen var fantastisk. Bägge lagens fans sjöng hela matchen. Matchen slutade 0-0 inför 88,217 fans som gav allt för sina respektive lag. Spurs fans vann ändå matchen på läktaren då deras fans hade lite mer uthållighet och kraft i rösterna. Detta hjälpte ju föga denna gången då Manchester United avgick med segern genom att vinna straffsparkläggningen med 4-1. Matchens lirare blev Ben Foster i Manchester Uniteds mål. ”

Robin minns: ”Mitt minne från Wembley och Ligacupfinalen är från 2010 då Aston Villa – Manchester United gjorde upp om titeln. Jag håller på Aston Villa och har gjort så sedan jag var liten grabb och att se dom vinna en titel LIVE på Englands nationalarena skulle ha varit jättestort, men så blev det tyvärr inte. United vann med 2-1! Via Nickes.Com samarbete med Manchester United så fick jag två biljetter till finalen men kruxet var att vi skulle stå bland Unitedsupportrar. Valet var ju ändå enkelt att tacka ja till biljetterna eftersom det var min första ligacupfinal och kanske den enda som jag kommer att få se med Aston Villa. Jag visste att jag fick tona ner vilket lag jag höll på eftersom vi var omgärdade av rödklädda supporters. Aston Villa började jättebra och James Milner satte 1-0 på straff i 5:e minuten, det blev helt tyst där vi satt/stod men jag skrek inombords tillsammans med alla andra Villafans på stadion och jag knöt näven i fickan (fan, det är jobbigt att bli så glad och inte kunna visa det). Glädjen för mig blev dock kortvarig eftersom Michael Owen kvitterade till 1-1 i 12:e minuten men glädjen på Unitedsupportrarna var desto större, de skrek, de hoppade, de var som galna! Och de skulle få sjunga och jubla ännu mer för i 74:e minuten så gjorde Wayne Rooney 2-1 som också blev slutresultatet. Just efter matchen så var jag inte så glad men när jag tänker på det i efterhand så var det en fantastisk upplevelse med timmarna innan match på pub utanför Wembley, hur vi stod och drack öl och hörde Villa fansen sjunga, stämningen inne på arenan, helt magisk!”

Vill du också få ett minne för livet? Boka din resa med oss på Nickes.Com, klicka här för att se paket och priser till finalen 2015!