Marcus Ericsson snabb i första F1-testet – Mercedes fortsatta favoriter

Marcus Ericsson fick en bra start på sitt nya liv som Sauber-förare när årets första F1-test ägde rum i spanska Jerez tidigare den här veckan.  ”Mackan” noterades för näst snabbaste tid under båda sina två dagar bakom ratten på Saubers nya bil – den vackert blågula C34:an – och avslutade testet med veckans sammanlagt femte bästa tid; bara en tiondel bakom Mercedes-stjärnan Nico Rosberg, och före regerande världsmästaren Lewis Hamilton.

Ericssons teamkamrat i det schweiziska stallet, brasilianaren Felipe Nasr, var trea totalt och bekräftade därmed att Sauber kan vara på väg ur den svacka som resulterade i noll inkörda poäng under 2014. Att jämföra varvtider under ett F1-test är förvisso erkänt förrädiskt – och både Ericsson och Nasr satte sina noteringar på det mjukare och snabbare av Pirellis däckalternativ – men Sauber-bilen visade prov på bra tillförlitlighet och reaktionerna från förarplats var genomgående positiva.

Ett annat team som av de tidiga signalerna att döma verkar ha hittat hyfsat rätt är Ferrari. Kimi Räikkönen avslutade Jerez-testet med veckans snabbaste tid – och nye teamkamraten Sebastian Vettel var tvåa. En lovande start; men räcker det för att ta italienarna tillbaka in i vinnarcirkeln för första gången sedan Spaniens GP 2013?

Högst upp på listan över antalet körda varv – försäsongens kanske viktigaste formindikator – återfanns dock Mercedes. En känsla av medvetet kraftigt maskerad potential genomsyrade arbetet med nya, titelförsvarande W06, och silverpilarna från Stuttgart får nog räkna med att gå in i den nya säsongen som fortsatta favoriter.

För det hett omskrivna, återuppväckta samarbetet mellan McLaren och Honda – som mellan 1988 och 1992 genererade massiva åtta VM-titlar – har inledningen varit desto dystrare. En myriad av tekniska problem har satt käppar i hjulen, men världsmästarduon Jenson Button och Fernando Alonso insisterar på att läget är under kontroll.

Formel 1-säsongen 2015 inleds i Melbourne, Australien, den 13-15 mars. Årets kalender utgörs av totalt 20 race, med Europa-premiär i Barcelona den 8-10 maj. Kan Marcus Ericsson och Sauber röra om i grytan och blanda sig i kampen om poäng – eller kan det rent av bära ännu längre?

Nickes.Com erbjuder paketlösningar till alla race på kalendern, och prisvärda bussresor till Tysklands och Belgiens Grand Prix. Häng med du också – det här blir en säsong du inte får missa…

Kolla in alla F1-resor 2015, klicka här

CV | Marcus Ericsson

 2000-2006: Karting
2007:
Formel BMW, England (mästare)
2008:
Formel 3, England
2009:
Formel 3, Japan (mästare)
2010: GP2
2011: GP2
2012: GP2
2013: GP2
2014: Formel 1-debut med Caterham
2015: Formel 1 med Sauber