Metallica till Göteborg 2015

Hårdrocksgiganterna kommer till Göteborg 22 augusti 2015. Metallica är ett av världens största hårdrocksband genom tiderna!

Detta blir bandets tredje spelning på Ullevi och senaste besöket var sommaren 2011.Konserten som hette ”The Big Four” var en turné tillsammans med Slayer, Megadeth och Anthrax och den sändes live i SVT. När Metallica stod på scenen så satt hela 733.000 personer och tittade på sändningen på TV.

Denna sommarkväll såg ca.56000 hårdrockstokiga fans Metallica göra en 130 minuter lång spelning. Låtlistan innehöll bla ”Master of Puppets”, ”Ride the lightning”, ”Enter Sandman” och ”One”. En journalist uttryckte sig så här: – Jag var bitvis stum, rörd till tårar och fylld av gåshud. Otroligt mäktigt!

Efter spelningen på Ullevi 2011 sa James Hetfield så här:
– Jag fick gåshud när jag kom ut på scenen, det var en formidabel publik, berömde han fansen som kommit. Det var något magiskt över Ullevi och det kändes som om varenda en som var där, ända bort till de sista raderna, var med och njöt.

Metallica bildades 1981 i Los Angeles av Lars Ulrich och James Hethfield. Bandet räknas till ”The Big Four of Trash” (uttrycket myntades av hårdrockstidningen Kerrang i mitten av åttiotalet) och de har sålt i över 110 miljoner album. Idag består medlemmarna av Lars Ulrich (trummor), James Hethfield (sång, gitarr), Kirk Hammet (gitarr) och Robert Trujillo (bas).

Häng med på vår bussresa! På vägen ner till Göteborg så laddar vi upp med Metallica låtar och skapar den rätt stämningen.

Vi säljer även hotell och biljettpaket.

Boka paket här