Min drömresa: Robin Svensson-Colliander

Robin Svensson-Colliander jobbar på Nickes.Com sedan 1999 och har rest på ett otal resor genom åren. 

En rolig resa:
Tänk dig att det är 3:e november 2006, klockan är 20:30 och det är dags för avspark i Irländska Premier League mellan Shelbourne FC – Drogheda United. Det är kallt så det känns ända in i märgen och det regnar! Jag och några kompisar är i Dublin och har fått nys om att det spelas fotboll på Tolka Park. Klart vi måste se matchen! Vi fixar biljetter i biljettluckan på stadion och arenan som vi uppskattar rymmer 10,000 åskådare är knappt halvfull. Det är kanske därför som vi får kanonplatser mitt på ena långsidan. Vi hälsar på fansen runt omkring oss och blickar ut över planen. Intrycken är lite annorlunda, motsatt långsida gapar tom, på kortsidorna står det några tappra supporters och det regnar och nu har det blivit svinkallt! Runt omkring oss så lever sig fansen in i matchen, det skriks och svärs över felpass och missade chanser. En klyscha är ju att spelet värmer men matchen fångar inte vårt intresse utan vi håller på att frysa ihjäl (det kanske är att överdriva) så vi lämnar våra platser och frågar var vi kan värma oss och ta en öl (inte för att en öl värmer men det är gott). På Tolka Park så har dom kombinerat så att klubblokalen även fungerar som pub i halvlek. Vi missar att Drogheda tar ledningen med 0-1 innan paus. Domaren blåser igång andra halvlek och vi sitter på våra platser igen men efter en stund så kommer kylan och kroppen börjar ställa in sig på överlevnad. Vi bestämmer oss för att gå ner till puben igen för att värma oss. Det är då det händer som får denna matchen att bli en av dom bästa någonsin, trots det dåliga spelet och det dåliga vädret och att vi inte sett så mycket av matchen. Vi träffar på en dam som heter Susan. Hon är hur välkomnande som helst, hon är pratglad och kan allt om Shelbourne FC. Hon följer laget på alla hemmamatcher, alla bortamatcher, kvalmatcher runt om i Europa (men Shelbourne kommer inte särskilt långt säger hon och skrattar). Under tiden som vi står och pratar med henne så hinner det bli tre mål i matchen, matchen slutar 2-2 och vi har missat alla fyra målen! Susan verkar känna alla på puben och hon har tillgång till souvenirförrådet så vi får varsin halsduk, det tycker hon vi ska ha eftersom vi kommit från Sverige för att se hennes lag. Efter matchen så presenterar hon oss för Shelbourne FC lagkapten, deras bäste målskytt och även tränaren kommer och pratar med oss.

RobinShelbourne

Jag har varit och sett många fotbollsmatcher (Man U-Man C, Roma-Lazio, Barcelona-Real Madrid, EM final, VM m m) men när folk frågar mig om resa/match som jag tycker har varit roligast så dyker alltid minnet av Susan och Shelbourne FC upp! Det var hela grejen med annorlunda match, sliten arena, kallt och regnigt och fantastiska människor som vi fick träffa som gjorde upplevelsen.

Min drömresa:
Jag växte upp i ett radhusområde och det fanns barn i min ålder att leka med varje dag. På kvällar, på helger eller sommarlov så tittade man ut genom fönstret och såg man kompisarna vara ute och leka så skyndade man sig ut för att kunna vara med. Vi spelade fotboll, brännboll, landhockey och tennis m m. Sportintresset fanns hela tiden med när vi lekte och när det var dags för hockey VM på våren så hade man stenkoll på vilka NHL spelare som kunde ansluta till Tre Kronor. Skulle Tomas Sandström kunna vara med? Hur var det med Kenta Nilsson? Hur gick det för Winnipeg Jets och Thomas Steen? Vi tittade på matcherna på tv och när dom var slut så skyndade vi oss ut och spelade landhockey på parkeringsplatsen. Man fick ”tinga” vilken spelare man skulle vara. Trots att jag hejade på Sverige så var min favorit Steve Yzerman, tyckte han var briljant med klubban! Jag har alltid haft en dröm om att åka och titta på ett VM eller OS eller Canada Cup. Det har dock aldrig blivit av, har åkt på massa andra fotbollsresor och även sett NHL matcher i USA men aldrig varit på ett världsmästerskap i hockey. MEN nu är det dags, tillsammans med tre kompisar så bär det av till Toronto i september 2016 och titta på World Cup Hockey. Undra vilken spelare jag kommer att vilja vara efter att ha sett denna turnering live?