Motorsportdrogen slår till 1973 (av Ticko)

Mitt liv handlar om MOTORSPORT och mitt intresse startade 1973 då drogen motorsport slog till mig med en käftsmäll som jag aldrig kommer att glömma, denna dag var närmare bestämt den 16 juni. Nu för tiden driver jag www.tickoracingshop.com på heltid och är lika motorfrälst nu som för 40 år sedan!

Jag satt bland några tusen på en stekhet läktare och det var Formel 1 på Scandinavian Raceway (vi bodde då 10 km från banan).

Scandinavian Raceway ligger i Anderstorp i djupaste Småland (för dig som inte vet vart den orten ligger) och banan hade lyckats med att få arrangera en Formel 1 tävling, en av 15 stycken deltävlingar. Och hur man lyckades med detta är en annan fantastisk historia men den tar vi inte nu. Jag kommer ihåg att jag tänkte ”hur dum är man, sitta och vänta på ett lopp som kanske kommer att ta två timmar i stekande sol”. Men det som fick mig att vilja se detta lopp var Ronnie Peterson. Han var ju dåtidens största racingstjärna som alla pratade och skrev om. Det var ett måste att se honom köra i sin svarta Lotus bil. Lotus var regerande världsmästare så Ronnie hade alla förutsättningar att vinna tävlingen i Anderstorp och även bli bäst i världen eftersom han körde för ett toppstall.

Att få en F1 tävling till Sverige kan nästan jämföras med att få arrangera fotbolls VM eller OS. Så känns det i alla fall i efterhand!

Efter lång väntan i stekande solsken så mullrade tjugoen V8:or (några V:12 kom också från depån) utan ljuddämpare ut på den 1 km långa asfalterade flygrakan, därefter genom norra kurvan och sedan saktandes ner inför förberedelsen för starten. Vi satt på läktaren ca.200 meter ifrån där Sven ”Smokey” stod och väntade med den svenska startflaggan i högsta hugg. Motorerna började varvas upp, hörselskydden åkte på och därefter gick starten genom ett otroligt öronbedövande vrål. Alla förare kämpade för att få en så bra start som är möjligt, men det var Ronnie i sin svarta Lotus med gulddekor som var först. Varv efter varv så såg vi att Ronnie (med nummer 2 på bilen) var i täten. Jag kommer ihåg att jag tänkte: – Tänk att vi i Sveriges första VM lopp för Formel 1 har en svensk i ledningen, detta kan inte vara sant, men det var det.

I 79 varv vrålade femtiotusen supportrar ´Ronnie´ ´Ronnie´ och det var inte endast svenska fans som skrek och hejade även om man skulle kunna trott det. Ronnie var omtyckt även av utländska supportrar och han hade ett fantastisk stöd från oss på läktaren vare sig vi var svenskar eller utlänningar. Men på det näst sista varvet så gick det ett sus genom publiken då Ronnie blev omkörd av Denny Hulme (Australien i en McLaren), nej nej detta får inte hända det är ju bara 2 varv kvar. Problemet var en smygande punktering (luften går sakta ur däcket eller däcken) som drabbat Ronnie och hans Lotus 72:a och den historiska segern i premiären på Sveriges första och enda Formel 1 tävling försvann. Tanken var ju att Ronnie som ”hemmaföraren” (från Örebro) skulle vinna.

Efteråt så kommenterade en lite missmodig vinnare (Denny Hulme) tävlingen så här: – Jag ville ju inte köra om Ronnie för han skulle ju få vinna efter ha lett hela loppet, men så kom jag på att lönen min betalas utav McLaren.

Denna dag den 16 juni 1973 så drogades jag av den fantastiska drogen motorsport!

Vid årsskiftet 1973/1974 så bestämde jag mig för att jag ville jobba med motorsport. Jag skickade in pengar för medlemskap i Anderstorp Racing Club, där jag sedan fick en gedigen funktionärsutbildning och möjligheten till att jobba med motorsporten, träffa alla dessa förare och se alla tävlingsfordon (både bil och motorcyklar).

Att jobba som funktionär då ledde till att vi kunde resa ut på andra F1 lopp och uppleva det magiska när motorportfansen samlas till en gemensam fest oberoende vilket stall och vilken förare som man hejade mest på. Den förare som jag tog till mitt hjärta var Ronnie Petersson och den svarta gulddekorerade Lotusen. Genom åren så har jag besökt många motortävlingar och en tävling som sitter djupt i mitt minne är F1 Spa (Belgien). Jag har haft förmånen att se denna tävling två gånger och här spelar vädret en stor roll eftersom det kan variera från timme till timme och från olika delar av banan.

Mitt första minne från Spabanan är från 1968 och det kommer jag att berätta om i nästa bloggpost (detta är innan jag fått käftsmällen 1973). Då kommer du få höra om hur en liten snorunge på 10 år ser på en världsstjärna och hur snorungen blir vuxen och får en ny klarsynt bild på denna stjärna.

Ticko

Sugen på en motorsportresa? Kika in på vår sida för vårt utbud, klicka här!