Musikaler på Broadway

Det finns många olika musikaler och shower att välja mellan. Många av de har spelats i New York under flera år och säkert i flera år till. Här kan nämnas: Chicago, A Chorus Line, The Lion King, Phantom of the Opera och vår egen Mamma Mia.

Musikal i New York
Broadway är New Yorks teatergata nummer ett och är ett av världens största teaterdistrikt, beläget runt och uppkallat efter gatan Broadway på Manhattan. Sedan 1850-talet har Broadway varit säte för de flesta av stadens scener och teatrar. Det mesta teaterutbudet hittar du i Midtown Manhattan i närheten av Times Square där Broadway korsar 7th Ave. Det finns runt 40 stycken teatrar som anses tillhöra Broadway så utbudet är väldigt stort.

En musikal startas som regel på obestämd tid och visas så länge publiken fortsätter att köpa biljetter. En Broadwayföreställnings framgång brukar mätas i antalet spelade föreställningar, säsonger eller år. Det finns flera musikaler som varit och är otroligt populära såsom:

Chicago
En fartfylld musikal som handlar om sex och passion, framgång och motgångar, lycka och hat. Berättelsen utspelar sig i Chicago under 1920-talet och kretsar kring sångerskan Roxie Hart som drömmer om att bli artist. Den jazziga musiken i Chicago är fantastisk och med sensationella låtar som Razzle-Dazzle, All that Jazz och Mister Cellophane är musikalen en dröm för alla som älskar musikalmusik!

Lejonkungen
En fantastisk skildring av Disneys film ”The Lion King” . Du som teaterbesökare ges känslan av att befinna dig på Serengetislätterna och tillsammans med afrikanska rytmer och Elton Johns musik så blir detta en färgsprakande och otroligt vacker musikal som du kommer att minnas under lång tid.Berättelsen handlar om den unga lejonprinsen Simba. När Simba föds förlorar hans elaka farbror Scar sin plats i tronföljden. Scar smider planer om att döda både Simba och hans far, King Mufasa, och utse sig själv till kung. Vi får bla följa Nala, Timon och Pumbaa och deras äventyr för att Simba en dag ska stiga upp på lejonklippan och inta tronen.

Mamma Mia
Musikalen bygger på ABBAs musik. Det är inte en musikal om ABBA men väl en musikal med 22 av ABBAs klassiska hitlåtar. Handlingen utspelar sig på en liten grekisk ö. Donna, en fyrtioårig ensamstående mamma skall snart gifta bort sin dotter Sofie. Sofie, som inte vet vem som är hennes pappa, läser sin mammas dagbok och förstår att det finns tre möjliga pappor.
I hemlighet bjuder hon in dem till sitt bröllop. En av dem är hennes pappa, men vem?

Tips om biljetter
En generell regel är att ju dyrare en biljett är desto bättre är platsen. Det finns inga dåliga platser men vill du försäkra dig om att bli riktigt nöjd så ska du välja biljetter på Stalls (parkett) eller på Royal Circle / Mezzanine (första balkong).

Sagt av resenär
Jag har primärt åkt till New York för att kolla på ishockey, basket eller amerikansk fotboll men varje gång har jag sett en musikal och det är något jag verkligen rekommenderar. Under mina resor till The Big Apple så har jag sett Mamma Mia, Rent, Chicago, Lion King, Miss Saigon och nu senast Rock Of Ages. Jag brukar alltid anlita min sportresearrangör för att även fixa musikalbiljetterna så att jag vet att jag har platser och inte behöver oroa mig för slutförsäljning samt att det passar in med mina övriga evenemang som jag ska se. Mitt tips är att passa på att se en musikal för det är ett minne för livet!

Boka paket
Vi hjälper dig att boka flyg, hotell och musikalbiljetter. Du talar om för oss när du vill resa och vi fixar resten. Sedan 1997 så har vi hjälpt kunder att se föreställningar på Broadway. Musikalbiljetterna får du alltid hem innan avresa.

Maila oss på sales@nickes.com eller ring oss på 036-141443 om du har frågor eller vill boka.