Boka din NHL-resa & biljetter till New York.

New York – Sportresa som slår det mesta!

Man vet att det är på riktigt när man vid inflygningen till Newark Liberty Airport ser Manhattans världsberömda skyline. Genom flygplansfönstret ser man byggnader som Empire State Buildning och Freedom Tower, I Hudson Rivers inlopp ståtar Frihetsgudinnan med sin fackla. Vi har äntligen kommit till New York efter ca 7 timmars flygning.

Det är en speciell lukt som sköljer över en när man lämnar flygplanet, det går inte riktigt beskriva men det luktar amerikanskt. Det är inte helt lätt att resa till USA, innan avresa måste man fylla in en ”ESTA” ansökan så att Amerikanska myndigheter godkänner att du får komma in i landet, ombord på flygplanet ombeds man fylla i ytterligare en lapp som man får lämna till säkerhetspersonal i tullen, man får lämna handavtryck, fingeravtryck, bli fotograferad och utfrågad om vad syfte med resan är?
Vi talar om att vi ska se NHL hockey och NBA basket och då skiner mannen som nyss varit väldigt stram upp och frågar helt andra saker såsom: – Är vi Rangers fans, har vi varit i Madison Square Garden innan, att Henke Lundqvist är världens bästa målvakt, att han har varit Rangers supporter sedan hans far tog med honom när han var liten grabb osv. Vi står och snackar en stund och sen avslutar mannen som heter Brett med att säga ”Lets Go Rangers”!

Vi letar upp en ATM maskin och pengarna som kommer ut bekräftar igen att vi är i USA, det är en speciell lukt på dollarsedlarna, går inte att beskriva men det luktar USA!

Med ett glatt humör kommer man långt, vi träffar på en otroligt trevlig flygplatsvärdinna som fullkomligt lyser av hjälplusta. Hon pekar och förklarar hur vi smidigast tar oss från ankomsthallen till Manhattan och hon hjälper oss att köpa biljetter. Vi bjuder henne på lite svenskt godis ”Familjen Guff” och hon förklarar att vårt godis har bättre tuggmotstånd och smakar bättre än godiset de har i USA.

Tåget från Newark Liberty Airport tar med ett byte ca. 30 minuter och kostar 12,50 dollar enkel resa in till Pennstation. Ska du se New York Rangers spela så har du kommit till Madison Square Garden och Penn Station på samma gång. Tågstationen ligger på bottenvåningen och hockeyarenan strax ovanpå. Väl ute från tågstationen så vet man direkt att man är I New York, gula taxibilar susar förbi, jag hinner räkna till 90 stycken på mindre än tre minuter, tittar man upp på skyskraporna så är det nästan som att man ramlar baklänges och pulsen på folk som går upp och ner längs trottoaren är hög. Vi är i New York!

Stadens stolthet, New York Rangers ska möta Boston Bruins och fansen börjar strömma till Madison Square Garden. Vårt boende (Hotel Pennsylvania) ligger fantastiskt bra, bara rätt över gatan så man är på arenan på 10 sekunder! Att komma in är enkelt, bara att visa upp hockeybiljetten och sen är man inne i annexet där supportershopen och biljettluckorna finns. Portarna in till arenan öppnas en timme innan matchen ska starta och väl inne på arenan så finns det är jättestort utbud av mat och dryck. Det bästa av allt, du får ta med dig allt du köper till din sittplats.

Det finns några regler vad gäller alkoholförsäljningen och det är att alla, amerikaner och utlänningar, måste visa upp giltig legitimation. Det spelar ingen roll om du är 30-40-50 eller 80 år och för oss utlänningar gäller uppvisande av pass, körtkort funkar inte. Försäljningen stänger innan tredje periodens start och en öl kostar ca 10 dollar och då får du en 50 cl plastmugg med kall Budweiser eller liknande. Du lär inte missa ett sista köp eftersom personalen ropar ut: – Last call for alcohol! Spelarna kommer ut till uppvärmning ca 30 minuter innan match och kör ett lättare pass på ca. 15 minuter. Om du vill komma närmare spelarna för att ta bilder så får man går ner till 100 sektion och här du kan få fina närbilder på stjärnorna.

Arrangörerna gör sitt yttersta för att man som publik ska få en riktigt rolig och bra upplevelse. På jumbotronen visas vilka spelare som är inne på isen under matchens gång, vid byte ändras spelarnamnen så att du har alltid koll på lagens femmor. Här visas också skottstatistiken, antalet tacklingar och vunna tekningar m m.

Eftersom matcherna visas på tv så blir det några reklamavbrott under matchen sk ”powerbreaks” och då kastas det upp t-shirts som vi i publiken tävlar om att fånga. Speakern annonserar en tävling på jumbotronen med två bilar som ska ta sig från punkt A till B. Den ena bilens hastighet styrs av datorn och den andra av oss i publiken beroende på hur högt vi låter, självklart vinner vi i publiken eftersom vi skriker högre och arenan kokar.

I Sverige förknippar vi orgelspel med kyrkomusik men här i USA är det starkt kopplat till hockeyn, de spelar allt ifrån Metallica till Paul Simon som på slutet övergå till publikens favoritlåt ”Lets Go Rangers”. När Rangers gör mål så exploderar läktarna, supportrarna flyger upp från sina stolar och skriker, gör high five med dig (en grundregel är att alltid hålla på hemmalaget, då får du alltid en häftigare upplevelse” och ur högtalarna hörs musik där publiken sjunger med och skriker ”Hey, Hey, Hey, Hey, Hey”, stå upp, sjung med och du har vänner för livet känns det som!
Visste du att det i Madison Square Garden kan spelas college basket på dagen och två timmar senare så har arenan förvandlat från basketplan till hockeyarena, rätt imponerande!

Under den här resan ska vi också se nedanstående matcher och har du frågor om biljetter, hur man tar sig till arenan eller hur stämningen är på matcher så tveka inte att fråga.

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 3/3
New Jersey Devils – Detroit Red Wings 4/3
New York Rangers – Toronto Maple Leafs 5/3
New York Knicks – Utah Jazz 7/3
New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 8/3
New York Rangers – Detroit Red Wings 9/3

Frågor skickas till Robin Svensson på sales@nickes.com , jag ska göra mitt bästa för att svara dig snarast möjligt. Dock kan svarstiderna vara lite längre än vanligt. Vi på Nickes.Com har bra kontakter med alla New York lagen och vi hjälper dig gärna med paket och biljetter.

[button url=”http://nickes.com/sv/hockeyresor/NHL/Default.aspx” style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din NHL-resa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/ishockey/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler NHL-artiklar [/button]