champions-league biljetter och resor

Ödesmatcher i Champions League

Kommande vecka spelas sista omgången av gruppspelet i säsongens upplaga av Champions League. Åtta lag har redan säkrat sina platser i åttondelsfinalerna. Intressant nog kommer hälften av dem på säker mark från två städer: Manchester och Madrid kommer att få dubbla doser av spänningen i åttondelsfinalerna.

Och den engelsk/spanska dominansen är ännu starkare eftersom också Chelsea och Barcelona är klara för avancemang. Och slutligen kan också Bayern München (enda laget med full poäng) och Zlatans PSG redan nu se fram emot vårvinterns åttondelsfinaler.

Men ytterligare åtta platser ska fördelas och det är upplagt för stor dramatik i flera grupper. Låt oss granska läget grupp för grupp.

I grupp A står det mellan Sjachtar Donetsk och Bayer Leverkusen. Båda lagen har bortamatch. De ukrainska mästarna möter United i Manchester och Sami Hyypiäs tyska gäng ska ta sig an Real Sociedad i baskiska San Sebastián. Sjachtar har sitt öde i egna händer och går vidare om de vinner. Varken Manchester United eller Real Sociedad har något att spela för – förutom UEFA:s inte föraktliga bonuspengar förstås…

Juventus står inför en tuff utmaning i grupp B. I en direkt avgörande match på Türk Telekom Arena i Istanbul räcker det förvisso med oavgjort mot Galatasaray. Men pallar italienarna för trycket? Lagen leds av två italienare som under sina spelarkarriärer möttes åtskilliga gånger: Antonio Conte och Roberto Mancini. Och på topp i Gala hittar vi den gamle bekantingen Didier Drogba.

I grupp C har både Olympiakos och Benfica sju poäng och hemmamatch. Men Anderlecht i Pireus verkar vara en något lättare uppgift än PSG i Lissabon. Och om lagen stannar på samma poängantal är det grekerna som går vidare.

Från grupp D är Bayern München och Manchester City redan klara. Men i grupp E lever spänningen. Om Basel klarar oavgjort på VELTINS-Arena i Gelsenkirchen blir det Schalke 04 som får bita i gräset. Och Chelsea behöver slå Steaua Bukarest för att vara absolut säkra på förstaplatsen och därmed en gynnsammare lottning för slutspelet.

Den mest gastkramande slutronden spelas i grupp F. Tre lag kan sluta på tolv poäng och i så fall blir det resultaten av de inbördes mötena mellan denna trio som avgör.

För Arsenal räcker det med oavgjort och t.o.m. en tvåmålsförlust är OK. Men detta är dock lättare sagt än gjort på ett kokande Stadio San Paolo med drygt 60 000 napolitanare (och en och annan Gunners-supporter) på läktarna. Och för Borussia Dortmund gäller det att klara minst samma poängskörd som Napoli – i en bortamatch på Stade Vélodrome mot redan avhängda Olympique de Marseille.

I grupp G spelar rivalerna om andraplatsen på bortaplan. För Zenit från Sankt Petersburg räcker det att knipa minst lika många poäng som Porto. Ryssarna ska lösa denna uppgift på Ernst-Happel-Stadion mot Austria Wien. Portugiserna har en något kortare resa för sin ödesmatch: Estadio Vicente Calderón där Atlético Madrid väntar.

Sist ut i denna genomgång är grupp H med en direkt avgörande match mellan två anrika klubbar. På San Siro tar Milan emot Ajax och förutsättningarna är enkla: det räcker med oavgjort för hemmalaget. Men de rödsvarta har varit darriga i Serie A – kan de ta sig samman inför denna drabbning mot ett ungt och hungrigt Ajax?

Lottningen av åttondelsfinalerna äger rum 16 december. Kanske en Champions League-match skulle sitta fint överst på önskelistan inför julen? Och om du inte litar på tomten kan du ju boka din fotbollsresa ändå – vi hjälper dig med biljetter och hotell!

[button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=1″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *