Racingåret 2016 – loppen du inte får missa!

Årets motorsportsäsong blir den mest fullmatade genom tiderna. Formel 1-kalendern sträcker sig för första gången någonsin över hela 21 race, och i andra delar av världen följer utvecklingen samma mönster. För oss svenskar finns det några tävlingar som passar särskilt bra in i kravprofilen för stora upplevelser till en rimlig peng. Vi hjälper dig att sortera i urvalet med några konkreta tips: här är de hetaste loppen 2016!

Se hela F1-kalendern, klicka här!

——————————————————————————————————————————————–

1: Tysklands Grand Prix

Många reagerade med bestörtning när Tysklands Grand Prix ströks ur F1-kalendern förra säsongen – men i år är den populära tävlingen äntligen ”zurück”! Sommarens race på Hockenheim blir definitivt en av årets stora höjdpunkter, på hemmaplan för de regerande mästarna Mercedes och toppförare som Nico Rosberg och Sebastian Vettel.

Tyskland har länge varit den stora favoriten för svenska F1-resenärer, med sitt rimliga avstånd och väloljade arrangemang. En klassisk tävling är tillbaka, och de största vinnarna av alla är fansen!

Datum: 29-31 juli

Plats: Hockenheim, Tyskland

Boka din plats till Tysklands Grand Prix, klicka här!

——————————————————————————————————————————————–

2: Spaniens Grand Prix

Barcelona är traditionsenligt platsen för säsongens första europeiska F1-race, och därmed ett gyllene tillfälle för oss svenskar att få en välbehövlig vårdos av världens snabbaste sport.

Fernando Alonso är den stora hemmahjälten, men även Carlos Sainz Jr. är med sitt påbrå en stor favorit bland de lokala fansen. I år fyller banan där tävlingen körs, Circuit de Barcelona-Catalunya, dessutom 25 år. Lägg en vibrerande storstad i mixerskålen, och du får en svårslagen kompott att sätta tänderna i.

Datum: 13-15 maj

Plats: Barcelona, Spanien

Boka din plats till Spaniens Grand Prix, klicka här!

——————————————————————————————————————————————–

3: Le Mans 24-timmars

Världens största racingtävling, ett dygn av ihållande folkfest och en oslagbar blandning av bilar. Ett besök på klassiska Le Mans 24-timmars är ett garanterat trumfkort i upplevelseleken.

Detta storslagna race kördes för första gången 1923, och är ett måste på din ”bucket list” som motorfantast. Under de senaste åren har tävlingen dessutom nått en nyvunnen popularitet, vilket bland annat ledde till Nico Hulkenbergs beslut att ställa upp i Le Mans förra året – trots tyskens ordinarie åtaganden i Formel 1. Hulkenberg hyllade arrangemanget och lyckades också med den smått otroliga bedriften att tillsammans med Earl Bamber och Nick Tandy vinna tävlingen i sin debut för Porsche.

Datum: 18-19 juni

Plats: Le Mans, Frankrike

Boka din plats till Le Mans 24-timmar, klicka här!

——————————————————————————————————————————————–

Outsidern: 100:e upplagan av Indy 500

Klassiska ovalloppet Indy 500 är pärlan i den amerikanska racingkalendern, och ett av världens största evenemang alla kategorier – med över en kvarts miljon hängivna fans på läktarna. Kenny Bräck förvandlades till världsstjärna efter sin seger i Indy 500 1999.

I år gnistrar det ännu mer än normalt på ”the Brickyard”, när den 100:e upplagan av tävlingen avgörs den sista helgen i maj. Årets mest galna publikfest? Sannolikt. Om du någonsin ska besöka Indy 500, så gör det nu.

Datum: 29 maj

Plats: Indianapolis, USA

Boka din plats till Indy 500, klicka här!

Känn in stämningen på Indianapolis Motor Speedway: https://vimeo.com/53727947

——————————————————————————————————————————————–

Svenskkollen

Marcus Ericsson fortsätter i Formel 1 med Sauber-stallet, och gör i år sin tredje säsong i motorsportens kungaklass. Teamkamrat blir liksom i fjol brasilianaren Felipe Nasr.

Ericsson blir dock sannolikt inte ende svensk på banan under F1-helgerna. Malmö-pågen Gustav Malja kom till start i tre deltävlingar för supportklassen GP2 under förra säsongen, däribland de två avslutande i Bahrain och Abu Dhabi. Malja jobbar på att få till en full säsong i GP2 i år, liksom F3-mästaren Felix Rosenqvist och förra årets GP3-femma Jimmy Eriksson. Att vi får minst en svensk i GP2, klassen närmast F1, är mycket sannolikt.

Mattias Ekström har bekräftat att han fortsätter i DTM, Tysklands främsta racingserie, tillsammans med Audi. Där ställs han återigen mot bland andra Stig Blomqvists (dock inte svensktalande) son Tom Blomqvist och toppförare som Gary Paffett och Timo Glock.

Boka din F1-resa nu, klicka här!

En som också tidigt har bekräftat sina planer för den kommande säsongen är Joel Eriksson, lillebror till ovan nämnde Jimmy Eriksson. Joel är en av våra allra mest spännande talanger just nu, och tar bara 17 år ung steget in i Europamästerskapet för Formel 3 efter att ha slutat tvåa i den tyska Formel 4-serien förra året. Kan Eriksson den yngre axla Rosenqvists EM-mantel?

F3-gänget tävlar tillsammans med DTM vid fem tillfällen den kommande säsongen:

20-22 maj – Red Bull Ring, Österrike

24-26 juni – Norisring, Tyskland

15-17 juli – Zandvoort, Nederländerna

9-11 september – Nürburgring, Tyskland

14-16 oktober – Hockenheim, Tyskland

Se hela DTM-kalendern 2016 och boka din resa NU, klicka här!

I WTCC, VM för standardbilar, får vi ett helsvenskt team till start när Volvo gör en uppmärksammad entré. Två bilar av modell S60 ska mönstras, och bakom ratten återfinns STCC-mästaren Thed Björk och erfarne Fredrik Ekblom. Ett ypperligt tillfälle att kolla in WTCC-fältet på plats utgörs av säsongens fjärde deltävling, som äger rum på Hungaroring i Budapest den 23-24 april.

Sugen på WTCC, maila sales@nickes.com eller ring 036-141443 med din förfrågan!

Vi ses på racingbanorna!