Reserapport 2014 – Tillbakablick och trender

Tillbakablick

Nu går vi in på det artonde året i Nickes.Com:s historia. Som vanligt så undrar man var tiden tagit vägen? Det känns ju som igår när jag startade firman. Jag kommer ihåg hur jag slet med att fylla bussar till olika sport- och konsertevenemang i Sverige för att få till en lön som kunde klara av privatekonomin. Ett exempel var när jag köpte 50 st biljetter till Elton John & Billy Joel på Ullevi 1998. Se bilden som visar vår annons i Jönköpings-Posten 20/12 1997. Då hette vi ”Nicke´s Resor” och hade ett annat telefonummer. Får även passa på och skicka en tacksamhetens tanke till gänget på Megahertz som stöttade mig och återsålde mina resor. Jag tänkte att självklart vill folk se dessa herrar. Sagt och gjort…jag började marknadsföring & införsäljning. Efter ett tag, med endast 8 st sålda paket (bussresa + biljett), började jag misströsta men då kom skänken från ovan. Saxat från Aftonbladets webb den 15/6 1998: ”Elton John ensam på Ullevi – Billy Joel sjuk”! Yes, kanske inte så kul för Billy men detta besked innebar att jag kunde lösa in osålda biljetter då konsertens grundförutsättningar ändrats och få tillbaka pengarna. De åtta som bokat kördes av undertecknad i minibuss till Ullevi.

Det fanns inte tillräckligt mycket evenemang i Sverige för att livnära sig på enbart bussresor till sport- och konsertevenemang så jag kände att jag måste vidga vyerna och då började jag erbjuda sport- och konsertresor till hela världen. Det gäller ju att vidga sina vyer som det heter….!

Trender

Nu har min kollega och fotbollsredaktör Anders Svensson knåpat ihop en sammanställning över fjolårets resenärer och här följer en summering:

Två motorsportevent toppar listan över deltagare/event: F1 Belgien och F1 Tyskland.

Totalt skickade vi resenärer till 431 olika events. Listan över destinationer toppas precis som 2013 av Emirates och Old Trafford. Men såväl Anfield som Santiago Bernabéu har passerat trean från 2013 Camp Nou.

Placeringarna för Topp 4 bland städerna är identiska med 2013: London, Manchester, Barcelona och Liverpool. Ny femma på listan är Madrid. Ca 60% av alla resenärer besöker någon av dessa fem städer. Om vi lägger till ytterligare fem städer (Berlin, Paris, Dortmund, Spa och New York) täcker vi 75% av alla resenärer.

Totalt skickade vi resenärer till 85 olika städer och Topp 20 bland dessa har 90% av besökarna. Topp 5 bland länderna är helt oförändrade: Storbritannien, Spanien, Tyskland, Italien och Frankrike. De tre i toppen står för drygt 75% av alla resenärer.

Bland produktkategorierna är fotboll fortfarande överlägset störst men har tappat resenärer jämfört med 2013. Tre produktkategorier växer i absoluta tal: motorsport, hockey och övrig sport. Däremot närmar sig konsert & teater dessvärre den absoluta nollpunkten.

Nu kör vi hårt 2015 så får vi återkomma 2016 med en ny summering.

Kika gärna in på www.nickes.com för mer information om våra resor.

Väl mött på arenorna önskar

Niklas Hellberg
VD
Nickes.Com