rugby fans

Rugby Six Nations 2017 — när amerikansk fotboll inte är tufft nog

Rugby kan spelas i olika former. Under de olympiska spelen var det sjumannavarianten som spelades. I Six Nations är det 15-manna som gäller.

Rugby — huligansporten som spelas av gentlemän enligt sägnen. Passa bollen bakåt, spring framåt. Hårda tacklingar utan skydd. Fair play och respekt. Nu behöver du inte resa långt för att titta på rugby i världsklass!

Turneringen

Six Nations är en turnering som spelas varje år mellan de sex olika nationerna England, Skottland, Wales, Irland, Frankrike och Italien. Förra året kunde England titulera sig som segrare efter att ha gått helt obesegrade genom hela turneringen. Efter Englands fiasko under hemma-VM förra året (de nådde inte ens kvartsfinal) är det inte mycket som talar för att de kommer att vinna 2017 års upplaga av Six Nations.

Rugby och storstadsshopping? — Ja visst!

Kombinera din upplevelse med shopping och sightseeing! Matcherna spelas i huvudstaden hos de lag som har hemmamatch. Till exempel möts England och Frankrike 4 februari. Då spelas matchen på Twickenham Stadium i London. Varför inte passa på att titta på matchen och dagen efter shoppa loss inne i stadens centrum? När du väl är i London kan du ju så klart passa på att se några av sevärdheterna som Big Ben eller Buckingham Palace. Möjligheterna är oändliga. Det är bara du själv som sätter gränserna!

Kombinera rugby och fotboll

Italien spelar hemma mot Irland på Stadio Olimpico i Rom 11 februari och redan dagen efter spelar SS Lazio mot AC Milan på samma arena. Utöver matcherna kan du så klart shoppa loss, äta god italiensk mat, uppleva hur det är att gå upp för den Spanska trappan eller titta på någon av de andra historiska sevärdheterna i Rom.

Spelschema för Six Nations hittar du här!

Highlights från Six Nations-turneringen 2015 kan du se här!

Tre snabba fakta om rugby

Du passar bollen bakåt och springer framåt.

Om bollen passas framåt blir det klunga, vilket kan jämföras med ishockeyns tekning. Då går åtta personer från varje lag ihop mot varandra för att trycka mot varandra och kampas om bollen.

Mål i rugby heter försök och ger fem poäng. Anledningen till det är att förr i tiden fick man ett försök på sig att sparka bollen över ribban som finns mellan målstolparna (ribba och målstolpar ser ut som ett stort H). Om båda lagens sparkare var dåliga blev det inte så många poäng, därav får man nu fem poäng för ett försök.