Se Finnkampen live – Var på plats när historia skrivs

Det var redan 1925 som den första Finnkampen avgjordes. Nu, 90 år senare, är den världens äldsta landskamp i friidrott och omtalad inte bara i Sverige och Finland, utan även i stora delar av friidrottsvärlden.

Det har skrivits mycket idrottshistoria i samband med Finnkampen genom åren, och till skillnad från vanliga tävlingar och mästerskap är det inte det enskilda resultatet som är det viktiga utan att man är bättre än ”sin finne” (eller ”sin svensk” om man nu är finländare). Det är kampen, man mot man, kvinna mot kvinna, som gör Finnkampen så speciell och så älskad.

Visste ni till exempel att Finnkampen är det näst populäraste idrottsevenemanget i Sverige? Varje år lockar evenemanget hundratusentals TV-tittare, men vi som älskar sport vet ju att idrotten alltid är bättre på plats på arenan. Det är där man upplever stämningen och får möjlighet att på riktigt nära håll ta del av idrottarnas fantastiska prestationer.

Men ett idrottsevenemang är så mycket mer än bara idrott. Allt runtomkring, från uppladdningen med kompisarna med något svalkande att dricka i handen till eventuellt firande av en seger, är minst lika viktigt för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Därför har arrangören Svensk Friidrott valt att utveckla Finnkampen lite extra i år, i alla fall det som sker utanför banan.

En supportersamlingsplats kallad Klubb Sverige kommer att finnas på restaurang Ambassadeur på Kungsgatan i Stockholm. Där kommer det att serveras en härlig Finnkampsmeny för den som är intresserad. Kända friidrottsprofiler kommer att finnas på plats för att snacka upp tävlingarna innan en gemensam marsch avgår från Stureplan mitt i centrala Stockholm upp till Stockholms Stadion. Klubb Sverige är alltså den perfekta platsen att samlas på för att få upp stämningen inför de rafflande tävlingarna.

I september är det alltså återigen dags för Finnkampen och vi på Nickes fixar resan genom vårt koncept Supporterbussen.

Boka din bussresa & biljett till Finnkampen, klicka här!

Hör av er till oss på sales@nickes.com så berättar vi mer om hur just ni kan uppleva en av världens största
idrottsklassiker på plats. Vi kan skräddarsy grupp- och företagsresor!

Heja Sverige!