Hartwall VM Jokerit

Se KHL i Helsingfors eller Riga, enkel och snabb resa från Sverige

De absolut bästa spelarna utanför NHL brukar vanligtvis spela i KHL och det är både enkelt och billigt att besöka Helsingfors eller Riga för att se en KHL-match på plats.

Jokerit lämnade inför förra säsongen finska ligan för spel i KHL och de drog storpublik hemma i moderna Hartwall Arena och laget gick väldigt bra och var med bland de absoluta toppen. Deras första hemmamatch den här säsongen är redan den 25 augusti.

Bland deras stjärnor hittar vi mängder av spelare med gott om NHL-rutin som bland annat Peter Regin, Jesse Joensuu, Ossi Väänänen och Philip Larsen.

Även Riga är det många som besöker för att se KHL. Deras lag heter Dynamo Riga och spelar i Riga Arena som byggdes inför Hockey-VM 2006. Även de drar igång säsongen den 25 augusti när AK Bars Kazan kommer på besök.

Bland de mer kända spelarna som många svenskar kanske känner igen hittar vi målvakten Joacim Eriksson som spelat i NHL för Vancouver Canucks och vunnit SM-guld med Skellefteå samt finländaren Ville Leinonen som spelat för bland annat Detroit, Philadelphia och Buffalo i NHL. Han noterades bland annat för hela 53 poäng i Philadelphia säsongen 2010-11.

Oavsett om ni vill ta färjan eller flyget till Helsingfors eller Riga hjälper vi er mer än gärna med bra biljetter och prisvärda hotell. Hör av er så hjälper vi er sätta ihop en hockeyresa för en betydligt mer överkomlig budget än NHL-resan.