Se vår svenske stjärna Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist har gjort det igen. I år tar han steget över till den amerikanska racingscenen (parallellt med fortsatt tävlande i Europa i GT-sammanhang), och sin vana trogen levererar han direkt. Under den gångna helgen var det premiär för smålänningen i Indy Lights, klassen närmast under IndyCar – och det blev succé!

Felix vann ett av helgens två lopp på gatorna i St. Petersburg, Florida, och lämnar säsongsupptakten som trea totalt i mästerskapstabellen – bara två poäng bakom ledande Félix Serrallés från Puerto Rico.

Det är första gången någonsin en svensk förare vinner ett race i Indy Lights, så framgångsmaskinen och F3-dominanten Felix Rosenqvist har redan börjat skriva historia på en ny kontinent. Han vann dessutom från pole position, ledde från start till mål och satte tävlingens snabbaste varv.

– Grymt häftigt att kunna vinna under min första helg här i USA, säger Felix. Det är verkligen helt fantastiskt. Bilen var nästan perfekt och jag vill tacka teamet för ett kanonjobb. En riktigt bra start på säsongen, men jag har alltid trivts på stadsbanor och det är en varierande kalender i Indy Lights. Jag vet att det finns lopp som inte kommer passa mig lika bra – till exempel ovalerna – så det gäller att fortsätta jobba hårt om vi ska vara kvar på samma höga nivå.

På Nickes.Com har vi sedan flera år ett bra och nära samarbete med Felix Rosenqvist och staben närmast honom. 2013 arrangerade vi tillsammans med Trade In Sports en exklusiv bakom-kulisserna-resa till F3-finalen på Hockenheim, där våra gäster fick uppleva racingen från första parkett och träffa Felix på plats i depån.

Vi fortsätter naturligtvis att stötta och heja fram Felix även i år. Därför vill vi se många svenska flaggor på de amerikanska läktarna när jakten på ännu en titel nu är inledd. Indy Lights körs under samma helger som IndyCar (med förare som Montoya, Dixon och Castroneves), och vi kan hjälpa dig med färdiga paket hela vägen från Sverige till USA – till alla säsongens race.

Se hela kalendern här: http://www.indylights.com/schedule

Om intresset är tillräckligt stort sätter vi ihop en gruppresa till någon av sensommarens eller höstens tävlingar. Vi kan då ta dig närmare händelsernas centrum än någon annan researrangör. Träffa Felix, få en guidad visning av hans Indy Lights-bil, och räkna med en upplevelse som kommer stanna kvar länge i minnet.

Förslag till gruppresa

IndyCar Grand Prix of Boston | 2-4 september

www.indycarboston.com

– Skicka in din intresseanmälan idag till sales@nickes.com eller ring 036-141443

Felix Rosenqvist och Indy Lights finns med på supportprogrammet vid årets största racinghändelse alla kategorier: den 100:e upplagan av mytomspunna Indy 500. Ta plats bland en kvarts miljon fanatiska fans på Indianapolis Motor Speedway den sista helgen i maj!

Photos @ Indianapolis Motor Speedway, LLC Photography.