Sista resan till New York?

Tjuriga tjänstemän och slapp service mötte Nickes.Com:s vd Niklas Hellberg när han och familjen reste till New York under påsklovet. Var detta kanske sista bettet i ”det stora äpplet” för sportälskaren från Jönköping …?

BOKA EN SPORTRESA TILL NEW YORK MED NICKES.COM

New York är en mångfacetterad stad som för oss sportälskare är ett paradis med alla sina lag i olika sporter. Men den pulserande världsstaden kan också bjuda på ett hårt och lite opersonligt intryck och det fick vår vd Niklas Hellberg och hans familj erfara när de begav sig över Atlanten under påsken 2018. I reserapporten nedan berättar Niklas om några av resans många intryck och möten med människor – för att till slut svara på frågan om det var sista gången han besökte New York …

New York resor

Första intrycket

Vi flög till Newark och blev direkt bemötta med buttra miner då vi skulle ”checkas in” i landet av immigrants-myndigheten. Tjänstemannen som mötte oss bemödade sig knappt att titta på oss och han yppade knappt ett ord till oss. Tittade på varandra gjorde emellertid vi – och vi tänkte nog alla samma sak; hur ska vår vistelse i New York egentligen fortsätta?

Madison Square Garden

Madison Square GardenVi skakade snabbt av oss den negativa energin och fick god hjälp av atmosfären i magiska Madison Square Garden. Redan samma dag som vi kom till New York, var det nämligen dags att bevista resans första sportevent – Rangers mot Tampa Bay Lightning! Hemmalaget förlorade visserligen med 3–7 men upplevelsen – både före, under och efter matchen – gjorde att vi kände oss som vinnare ändå.

 

Undvik Carmines!

Varför kunde vi inte räkna ut med ”lill-tån” att en restaurang vid Times Square troligtvis bara bryr sig om ”cashen”? När vi besökte Carmine´s, efter att ha förbokat, så placerades vi i väntkön trots att vi bokat bord till en specifik tid. Nåväl… vi kanske är för ”svenska” tänkte vi, när vi efter 12 minuters väntan blev placerade vid ett bord vi egentligen inte skulle ha behövt vänta alls på. Vi möttes av en påklistrat leende servitör som började med att förklara att allt på Carmines beställs i familjeportioner.

Cash, cash, cash …

Vi fick veta vad de dyraste rätterna på menyn kostar och kände starkt att servitören förväntade sig att vi skulle beställa just en av dessa rätter. När vi sedan tillfrågades om vi ville ha vatten men tackade nej eftersom vi visste att vattnet kostar typ 7.50 USD, märkte vi genast en humörsvängning hos servitören. I hans ögon degraderades vi nog till turister som är medvetna om vad de vill ha och inte låter sig luras. Som du redan förstått blev besöket på Carmines inte någon höjdare …

Trevligt på Angelos

Nästa matupplevelse i New York var lyckligtvis betydligt angenämare än den på Carmines. När vi lite på måfå letade ett ställe att käka på stötte vi nämligen på mysiga Angelos. Vi blev trevligt bemötta direkt och fick ett bord där en ännu vänligare servitris genast visade oss menyerna. I motsats till hur det var på Carmines – där servicen successivt blev sämre och sämre – kände vi att servitrisen bara blev trevligare och trevligare på Angelos. Vi frågade henne om det fanns en barnmeny och fick svaret att de inte hade någon sådan men att de kunde fixa en mindre portion. Nu börjar det likna något!

Lejonkungen värmde

Vilken färgsprakande, underbar musikal! Från minut ett till andra aktens avslutningsnummer satt man och hänfördes av såväl själva storyn (som man förstås kan utantill, men ändå …) som dräkter, rekvisita och – inte minst – den härliga musiken. Simba & Co fick förstås fem plus och efter den här höjdpunkten var vi trots ovan nämnda minusposter rejält på plus totalt sett.

Ge av din egen energi

Jag har nu berättat om några av de möten och upplevelser vi hade under resan till New York. Som ni märker är det både positiva och negativa intryck och så är det väl vart man än åker? Ja, visst är det så. New York är inte unikt i det avseendet och det handlar om att försöka skaka av sig de negativa känslorna och kanske till och med ge dessa människor lite av din egen positiva energi. Så kommer jag då att åka tillbaka till staden som aldrig sover?

Våga stanna upp

New York är en stad som är svår att inte bli förälskad i och som har så mycket att erbjuda för alla smaker, förutom sura människor som bara vill åt dina pengar. Våga stanna upp och titta under ytan, så kommer du att upptäcka det som gör New York till en så fantastisk stad, nämligen mångfalden och enorma utbudet! Här finns bra shopping, sport i världsklass, ett enormt kulturutbud och massor av roliga saker att se och göra. Vårt hotell RADISSON MARTINIQUE på Broadway (klicka på länken för att boka!) var dessutom kanonbra och rekommenderas varmt.

Så svaret på frågan i rubriken är NEJ – det var INTE min sista resa till New York. Självklart kommer jag att åka tillbaka till denna fantastiska stad! Eller som Frank Sinatra sjunger i den berömda låten …

I want to be a part of it, New York, New York …

Mer New York-inspiration hittar du i följande artiklar:

– Sportstaden som aldrig sover

– Största sportstjärnorna i NY

– Tennishetta i New York