Starta 2014 med ett fotbollsfyrverkeri!

Det nya europeiska fotbollsåret inleds med åttondelsfinalerna i Champions League och sextondelsfinalerna i Europa League. På årets första smörgåsbord dukar vi upp tre läckra fotbollspaket som ger dig chansen att se tre toppmatcher på tre dagar.

För ett folk som haft Tipsextra som modersmjölk faller det sig naturligt att börja med England. Tisdag 18/2 tar Manchester City emot Barcelona på Etihad Stadium. Citys hemmafacit i Premier League är minst sagt imponerande men räcker det mot de katalanska vesslorna?

Dagen därpå är det stormatch i London: Wengers pånyttfödda Arsenal mot Guardiolas titelförsvarande fotbollsmaskin Bayern München. Än en gång drog The Gunners nitlotten och minst en poäng på Emirates är vad som krävs. Och torsdag 20/2 gör vi en utflykt till Wales där Swansea får bekänna färg mot Napoli. Orkar Michael Laudrups gäng stå upp mot Gonzalo Higuaín och Marek Hamšík?

Men kanske en meny som innehåller såväl Zlatan som två italienska matcher är mer lockande? I så fall inleder vi turnén på BayArena där Sami Hyypiäs Bayer Leverkusen tisdag 18/2 ska försöka få stopp på PSG:s stjärnspäckade lag.

Från Tyskland till norra Italien är avståndet inte så stort och vi är lätt på plats på San Siro kvällen därpå. Supportrarna har visat sitt missnöje med ett darrigt Milan som nu får chansen att revanschera sig i Champions League. Men uppgiften är inte lätt: det är säsongens spanska sensationslag Atlético Madrid som står för motståndet.

Och på torsdag 20/2 rundar vi av med en drabbning mellan italienska mästarna Juventus och turkiska Trabzonspor. Att matchen spelas på Italiens enda toppmoderna arena gör ju inte saken sämre. Det är också här finalen i Europa League kommer att spelas 14 maj.

Till slut har vi en kryddstark anrättning från Europas sydöstra hörn där två engelska topplag ska försöka stå emot publiktrycket. Manchester United gästar Pireus tisdag 25/2. Greklands överlägsna serieledare Olympiakos ställs mot ett lag som David Moyes sakta men säkert börjar få ordning på.

Och dagen därpå är det Chelsea som sätts på ett minst lika tufft prov. “Welcome to hell” brukar Galatasarays supportrar vänligt nog skriva på banderollerna. Men häxmästaren Mourinho kan kanske rida ut också denna storm?

Vi stannar ytterligare en dag i Turkiet för att se returmatchen mellan Trabzonspor och Juventus. I det turkiska laget hittar vi bl.a. de gamla bekantingarna Malouda, Bosingwa och Zokora.

Vi har dukat upp läckerheterna – nu är det du som väljer. Och om du nöjer dig med en eller två matcher på din fotbollsresa går det självfallet också bra. Men varför inte ta chansen att uppleva ett tre dagar långt fotbollsfyrverkeri?

[button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=1″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *