Ta supporterbussen till bandyfinalen hos Nickes.Com

Ta supporterbussen till bandyfinalen!

Upplev sportklassikern LIVE med Nickes.Com

 En av Sveriges finaste idrottstraditioner är tillbaka på klassisk mark.

Bandyfinalen återvänder till Uppsala och du är inbjuden att delta i festen.

Läs, lockas – och hoppa sedan på bussen till ”Sveriges Super Bowl”!

Klassiker är ett ord som inte så sällan missbrukas i medierna och som påklistras evenemang med ofta alltför generösa kriterier. Att Vasaloppet är en svensk idrottsklassiker är lika självklart som (på tal om folkligt förankrade fenomen) Kalle Anka på julafton. Och det torde inte råda någon tvekan om att även SM-finalen i bandy, som har spelats i obruten följd sedan 1907, förtjänar detta epitet.

Delade meningar

Att finalen nu efter några års gästspel i Stockholm återvänder till Uppsala och Studenternas IP, är något som mottagits med blandade reaktioner i bandysverige. Första året i Stockholm (2013) kom nästan 40 000 åskådare (!) till Friends Arena, men därefter har intresset varit betydligt svalare. De flesta verkar därför vara positiva till bytet av finalarena och tveklöst hjälper det till att understryka bandyfinalens status som just en svensk idrottsklassiker. På Studenternas har många minnesvärda finaler spelat och många dramatiska avgöranden ägt rum.

Bandy resor

 

Startade bandytidning

Vetlandas bandyprofil Patrik Johansson, som för övrigt också driver Sport Management Podden och är grundare till magasinet Bandyportföljen, tillhör kategorin ”ja-sägare” när det gäller bandyfinalens comeback till Uppsala.

– Jag tycker det är helt rätt att finalen spelas i Uppsala. Det råder en festivalkänsla i staden under finalhelgen och kommunen färgar hela staden i bandyns färger och vart man än går träffar man på bandyfolk, säger Patrik som dock tycker att man borde byggt en ny arena innan man flyttade tillbaka finalen till Uppsala.

– Studenternas IP skulle behöva renoveras och bli anpassad för ett så stort evenemang som bandyfinalen faktiskt är.

Snökaos 2010

Patrik Johansson har många goda minnen från 2000-talets finalmatcher.

– Jag har varit på varje final sedan 2004 och det är framförallt två matcher som sticker ut. Dels finalen 2010 mellan Hammarby och Bollnäs, en match som spelades i ett enormt snöoväder. Det blev också Hammarbys första SM-guld och publikrekord på Studenternas IP, säger Patrik som menar att han aldrig har frusit så mycket i hela sitt liv som under ovan nämnda match.
På grund av snöovädret spelades matchen i 3×30 minuter, allt medan snön fortsatte att vräka ner. Läktaren var fylld med över 25 000 bandyfans som alla hade ungefär en decimeter snö på toppen av sina grönvita eller orangeblå mössor.

 

Rekord på Friends

– Sedan går det ju inte att glömma den första finalen på Friends Arena som både sportsligt och publikmässigt blev en stor succé. Över 38 000 var på plats i det som var den första matchen i fotbollens nya nationalarena och jag har i efterhand hört att det var den högsta publiksiffran någonsin för alla sporter utom fotboll inom svensk idrott. Dessutom var det en väldigt spännande match som Hammarby till slut vann.

Sannolikheten att vi får se Patrik Johansson på isen i finalen den 17:e mars är väl inte jättestor även om den skridskoskicklige Vetlanda-spelaren själv hyser vissa förhoppningar om den saken.

– Sandviken fick de flesta guldtipsen och vann allt under försäsongen men jag tror mest på Västerås SK. VSK har varit väldigt starka i inledningen av säsongen. Sedan hoppas jag ju givetvis att mitt lag, VBK, också kan utmana om guldet, säger Patrik.

 

Upplev bandyfesten hos Nickes

 

Upplev bandyfesten LIVE!

Trycket efter biljetter till bandyfinalen lär bli stort men du som läser den här artikeln kan vara lugn. Nickes.Com och Bandyportföljen har nämligen slagit ihop påsarna och tagit fram ett par riktigt fina erbjudanden. I vårt landpaket ingår hotell och matchbiljett men du som bor i Småland har också möjligt att följa med Supporterbussen till finalen. Även här ingår förstås, förutom busstransporten, också biljetter till bandyfinalen och övernattning på hotell i Uppsala. Att åka buss tillsammans med andra fans är ett oerhört trevligt och socialt sätt att resa på.

Det kommer att bli folkligt, festligt och högt sannolikt – fullkomligt fantastiskt!

Text: Kostas Foussianis

Foto: Bandyportföljen


FINALPAKET 1:

Bussresa T/R, en natt på Hotell Stella, i dubbelrum inkl frukost och ståplatsbiljett till matchen; från 1795 SEK per person.

FINALPAKET 2:

En natt på City Stay i Uppsala, i dubbelrum inkl frukost och ståplatsbiljett till matchen; från 1235 SEK per person.

FINALPAKET 3:

En natt på Radisson Blu i Uppsala, i dubbelrum inkl frukost och ståplatsbiljett till matchen: från 1395 SEK per person.

 

Möjliga avreseorter: Vetlanda-Nässjö-Jönköping-Linköping-Norrköping

Vi kan också skräddarsy paket utifrån särskilda önskemål. Kontakta oss på sales@nickes.com


TÄVLING: VINN VBK-STJÄRNANS BANDYPORTFÖLJ!

Bandy tävling hos Nickes.Com

Vill du läsa och lära dig mer om bandy och ta del av spännande och intressanta artiklar? Då ska du förstås prenumerera på magasinet Bandyportföljen.