Tennisresor 2016

Tennissäsongen är redan i full sving. Som vanligt riktas det största intresset mot ”The Big Four”, Djokovic, Murray, Federer och Nadal. Vad kan vi då förvänta oss av årets säsong? Kommer Djokovic fortsätta att vara omänskligt oövervinnerlig? Kan tidernas mest talangfulla spelare Federer ta en sista Grand Slam? Kan Murray ta ett steg till och komplettera tourens bästa defensiv med en ännu vassare offensiv och kan Nadal få ordning på så sin kropp och återta sin roll som gruskung. Svaren hittills indikerar att Djokovic är minst lika omutlig som tidigare, men att utmanarna inte heller vilar på sina lagrar. Störst frågetecken finns kring Nadal som inte varit sig riktigt lik under våren.

Kan någon annan slå sig och på allvar utmana ”The Big Four”? Troligtvis inte, men det finns en räcka spelare som kan utmana vid enstaka tillfällen när allt faller på plats. Om vi tittar i kristallkulan är det sannolikt någon i trion Wawrinka, Raonic eller möjligen Tsonga som kan utmana ”The Big Four” i Grand Slam.

Se våra tennisresor, klicka här!

Vart ska man då bege sig för att för att få uppleva världstennisen på plats? ATP-touren är full av högkaratiga turneringar som är mer än värda ett besök. Grand Slam turneringarna går naturligtvis inte att runda i dessa sammanhang. I slutet av maj riktas blickarna naturligtvis mot Paris och Roland Garros. Här kan du möta våren med ett glas torrt vin längs med Seine i den franska huvudstaden och samtidigt avnjuta inofficiella VM på grus. Roland Garros är för övrigt granne med Zlatan och PSGs arena Parc de Prince som endast ligger ett par kvarter bort. Visste ni förresten att Roland Garros var en fransk flygare som var den förste som flög över Medelhavet, vilket skedde 1913. Garros deltog i första världskriget som jaktplanspilot och han blev 1915 nedskjuten och landade bakom de tyska linjerna. Han lyckades emellertid fly från krigsfångelägret och återvände till Frankrike. Han återupptog verksamheten som jaktplanspilot, men blev 1918 nedskjuten igen över Ardennes och dödad.

Skicka in din intresseanmälan till Paris, klicka här!

Efter Paris kliver touren över till gräsunderlag under några intensiva veckor med Wimbledon i södra London som kulmen. Wimbledon upplevs bäst på plats och är också den Grand slam där du har möjlighet att komma spelet och stjärnorna som närmast då Wimbledons centercourts erbjuder stor intimitet och närhet till spelet. Wimbledon är lika mycket ett socialt evenemang som en tennisturnering. Här tumlar kungligheter och andra kändisar tillsammans med tenniseliten. Wimbledon är också den turnering som vårdar etikettsreglerna mer än någon annan turnering, för spelarna gäller fortfarande helvitt och på läktarna gäller vårdad klädsel. Vårdad klädsel hade inte formel 1 föraren Lewis Hamilton när han 2015 skulle ta plats på läktaren och blev följaktligen vänligt men bestämt avvisad. Organisationen bakom Wimbledon motiverade det hela med att ”Wimbledon är inte en badstrand i Marbella”. Som variation till tennisen ligger världsstaden London för dina fötter. Här finns något för alla smaker, eller som den brittiske författaren Samuel Johnson en gång i tiden uttryckte det:
“When a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford.”

Sugen på London och Wimbledon, klicka här!

I slutet av juli flyttar ATP-cirkusen över till Nordamerika och snabba hardcourtbanor med US-Open i New York som kulmen och klimax. New York bjuder fortfarande sommarväder i början av september och här kan du förvänta dig stämning på läkarna som mer liknar en fotbolls- eller ishockeymatch.

Tennis i ”The Big Apple”? Klicka här!

Om vi tittar bortom Grand Slam finns det givetvis också ett stort antal turneringar och resmål som är mer än värda ett besök. Rom i mitten av maj lockar vanligtvis samtliga de bästa spelarna, med en atmosfär på Foro Italico som påminner om forna tiders gladiatorspel på Colosseum. Toronto i juli respektive Shanghai i september brukar också samla de allra största namnen. I Shanghai kan du mellan flygplatsen och citykärnan åka med det berömda magnettåget, som kör med upp till 430 km i timmen. Inte långt därifrån har också första spadtaget tagits för världens största Disneyland, som kommer öppna i juni 2016.

Kontakta sales@nickes.com om du är sugen på Rom, Toronto eller Shanghai!

Missa heller inte chansen att runda av säsongen med ATP-slutspelet i London i november där de åtta bästa spelarna på världsrankingen gör upp om häpnadsväckande 7,5 miljoner dollar. Vi får heller inte glömma våran egen turnering i Båstad, Swedish Open i juli som alltid kommer högt upp när spelarna själva får bestämma. Damturneringen innehåller i år bland annat nykorade Australian Open-mästarinnan Angelique Kerber från Tyskland.

Skicka in din intresseanmälan till ATP-slutspelet i London, klicka här!

Vi ses på centre-courten!