Tennisresor till ATP-slutspelet i London

Se ATP-slutspelet i London LIVE

Åtta toppspelare. 75 miljoner kronor i potten. Men bara en vinnare.

ATP-slutspelet i London är en av idrottsårets stora höjdpunkter – och ett perfekt tillfälle för en tennisresa till en av världens hetaste sportstäder.

Mitt i mörkaste november lyser världseliten i tennis upp London-himlen, när Barclays ATP World Tour Finals avgörs i den brittiska huvudstaden. Planetens åtta bästa spelare gör 11-18 november upp om ära, berömmelse och en prispott på rekordstora 75 miljoner kronor, en höjning med hela 25 miljoner bara från ifjol.

Turneringen betraktas som en av de finaste på touren och spelas i fantastiska O2 Arena med plats för 20 000 åskådare. Under 2017 slogs ett nytt publikrekord för ATP-slutspelet då över 253 000 fans besökte arenan totalt under veckan. I år kan du vara en av dem som upplever denna tennisfest live. Ta en titt på våra paket nedan.

Prisexempel ATP-finalen 2018:

 

Grundspelet 11-16/11:

En natt på 3*** centralt hotell i London i dubbelrum (inkl. frukost) och eftermiddags- eller kvällsbiljett*.
Pris per person utan flyg: från 2 395 SEK.

* Vill man se både eftermiddags- och kvällspasset blir det ett tillägg på ca 1 400 SEK per person.

Semifinaler 17/11:

En natt på 3*** centralt hotell i London i dubbelrum (inkl. frukost) och eftermiddags- eller kvällsbiljett*.
Pris per person utan flyg: från 3 495 SEK.

*Vill man se både eftermiddags- och kvällspasset blir det ett tillägg på ca 2 400 SEK per person.

Final 18/11:

En natt på 3*** centralt hotell i London i dubbelrum (inkl. frukost) och biljett.
Pris per person utan flyg: från 4 695 SEK.

ANMÄL DITT INTRESSE FÖR ATP-SLUTSPELET PÅ NICKES.COM

Revanschsugna veteraner

Fjolårets turnering fick en dramatisk upplösning när bulgaren Grigor Dimitrov finalbesegrade belgaren David Goffin med 2–1 i set. Det var således två uppstickare som gjorde upp om titeln efter att Nadal tvingats åka hem med en knäskada och Federer eliminerats av Goffin i semifinalen. Lita på att både Federer och Nadal kommer att vara oerhört revanschsugna i år. Samma sak gäller för övrigt serben Novak Djokovic som fick en stor del av fjolåret spolierat på grund av skada. Hemmahoppet Andy Murray har också haft det tungt en tid men han lär få ett mäktigt publikstöd om han kvalar in till slutspelet.

Spännande kamp

Kampen om de åtta platserna blir spännande att följa under säsongen och vill du uppleva den på plats kan Nickes.Com ordna biljetter till de flesta stora turneringarna. Tennis är en fantastisk publiksport som har allt. Spänning, dramatik, sköna bolldueller och fysiska kraftmätningar mellan världens bästa spelare. Boka en tennisresa så får du en sportupplevelse du aldrig glömmer!

Kombinera med fotboll

När de actionfyllda dagarna i O2 Arena är över kan du njuta av den brittiska huvudstadens digra utbud av nöjen, kultur, mat och shopping. Och är du sugen på mer sport är London som bekant fotbollens huvudstad. I skrivande stund finns inte mindre än fem Premier League-klubbar att välja på om du vill se fotboll på toppnivå. Lägg därtill ett flertal trevliga lag på näst högsta nivån, The Championship. Mer om den möjliga superkombinationen berättar vi en kommnde artikel.

Björn Hellbergs tre bästa London-tips:

1) Ta en båttur på Themsen. Att se London från vattnet är en väldigt speciell upplevelse.

2) Besök min favoritpub Alexandra som ligger cirka 200 meter från Wimbledon Station. Atmosfären i den något nötta lokalen är helt underbar. Pröva gärna blandningen light and bitter.

3) Besök Wimbledon-muséet, kanske i kombination med en promenad i den stora parken Wimbledon Common som bjuder på en vidsträckt och spännande skogsmiljö.