The Final Countdown

De kommande två månaderna ska kampen om liga- och cuptitlarna ute i Europa avgöras. Och de hett eftertraktade platserna i nästa säsongs Champions League ska fördelas. Tröstpriset – en plats i Europa League – kan också betyda ett stort steg sportsligt och ekonomiskt, särskilt för de mindre klubbarna.

I Premier League har fyra klubbar ryckt loss i toppen: Chelsea, Liverpool, Arsenal och Manchester City. Kommer spelartruppernas bredd att fälla det slutliga avgörandet? I så fall är det fördel för Chelsea och City. Arsenal är skadedrabbat och Liverpools bänk känns alltför tunn.

Men å andra sidan har ”The Dynamic Duo” Suarez och Sturridge tack vare Sterling nu blivit ”The Terrific Trio”. Drömmen lever i The Kop – lita på att Chelsea och City kommer få det hett om öronen när de kommer till Anfield…

FA-cupen har nått fram till Wembley och semifinalerna. Arsenal möter fjolårsvinnarna Wigan och tigrarna från Hull får ta itu med årets stora sensation Sheffield United. Arsenal har inte vunnit en titel sedan 2005 – ska förbannelsen äntligen brytas?

Men även om The Gunners supportrar har väntat länge så finns det andra som har haft det värre. Sheffield United harvar i League One och har inte vunnit FA-cupen sedan 1925. Och Hull City har aldrig ens spelat en FA-cupfinal. Upplagt för alla tiders finalfest på Wembley 17 maj med andra ord.

Nu vänder vi blickarna söderut mot La Liga. Real Madrid har skaffat sig ett litet försprång före sina grannar Atlético. Barcelona skuggar, en poäng bakom de rödvita. Två kanonmatcher återstår: El Clásico i Madrid om drygt en vecka och i sista omgången den match som kan avgöra toppstriden: Barcelona – Atlético Madrid.

Finalen i Copa del Rey blir ytterligare en Clásico: på den kompakta arenan Mestalla i Valencia spelas finalen onsdag 16 april. Trycket från alla tillresta supportrar kommer nog t.o.m. att överrösta Manolo med trumman…

Bundesliga är sedan länge avgjord och Bayern München kommer att sätta åtskilliga historiska rekord denna säsong. Med tio omgångar kvar att spela är försprånget 20(!) poäng. Desto hårdare är kampen om andraplatsen. Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen och Schalke 04 gör upp om de två garanterade Champions League-biljetterna.

I slutet av mars spelas Revierderby på Westfalenstadion när Borussia Dortmund tar emot Schalke 04. Die Gelbe Wand på Südtribune blir gulare och bullrigare än någonsin. Men de svartgula har också två knepiga bortamatcher på programmet i april: Bayern München och Bayer Leverkusen.

Semifinalerna i DFB-Pokal spelas på Westfalenstadion i Dortmund och Allianz Arena i München: Borussia Dortmund – Wolfsburg 15/4 och Bayern München – Kaiserslautern dagen därpå. Finalen på den alltid utsålda Olympiastadion i Berlin 17 maj kan med andra ord bli en upprepning av fjolårets Champions League-final.

I Serie A är Juventus nästan lika överlägsna som Bayern München i den tyska ligan. Den enda återstående garantiplatsen i Champions League går till södra Italien. Frågan är bara om det blir Roma eller Napoli som nappar åt sig den.

Vill du uppleva en kokande betonggryta rekommenderas Napoli – Juve på Stadio San Paolo i slutet av mars. Stackars Milan har inte mycket mer än äran att spela för. Men just därför kanske Derby della Madonnina – mötet med Inter – på San Siro i början av maj blir hetare än någonsin?

Finalen i Coppa Italia spelas på Stadio Olimpico i Rom 3 maj då Fiorentina möter Napoli. Två skarpskyttar ska försöka hålla krutet torrt denna lördag: Giuseppe Rossi och Gonzalo Higuain. Florens stolthet, ofta kallade Viola, har inte vunnit någon titel sedan 2001 – dags för revansch?

Många frågor ska besvaras och många spelare ska fira med sina fans under säsongens spännande slutfas – vill du vara med där det händer?

Hör av dig – vi fixar biljetter, hotell och ett oförglömligt fotbollsäventyr!

[button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=1″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *