Tips inför F1 Spanien 2015

Tips om F1 biljetter:
Barcelona är ett fantastiskt bra val av stad om man vill beskåda Formel 1. Banan är varierande och erbjuder bra läktarplatser, och staden är naturligtvis underbar på vår- och sommarkanten. Om man vill se omkörningar är läktare F – i slutet av start- och målrakan – alternativt B att föredra.

A- och L-läktarna gör att man får en härlig översikt över banans första sektor, men mest drag och publik hittar man annars i Sektor 3. Där återfinns för övrigt den nyss nämnda B-läktaren, men alla platser i det här området är bra.

Ett tips – om du inte absolut vill se starten och depåstoppen – är generellt att undvika huvudläktaren. Det är banans dyraste biljetter, men långt ifrån de i mitt tycke mest prisvärda. Satsa istället på en läktare där man får se bilarna i en sekvens av olika kurvor; det är där Formel 1 kommer till sin rätt, och inte på en raksträcka.

Hur tar jag mig till banan:
Circuit de Catalunya är enkel att besöka. Flygplatsen i Barcelona (El Prat de Llobregat) ligger ca. 12 km söder om staden och därifrån är det hur lätt som helst att ta tåget, bilen, bussen eller en taxi in till centrum. Banan ligger ungefär en halvtimme norr om Barcelona, men om du kör själv bör du räkna med betydligt längre restid under framför allt söndagen, då det är fullkomligt smockat på vägarna. Det bästa alternativet från centrala Barcelona är annars att ta tåget till stationen i Montmeló, förutsatt att du kan tänka dig en halvtimmes promenad den sista biten till banan. Resan från Barcelona Sants (centralstationen) tar ungefär 35 minuter och kostar motsvarande runt 20 kronor.

Historia om Circuit de Catalunya:
Circuit de Catalunya är antagligen den bana i världen som Formel 1-stallen känner till allra bäst. Här har man tävlat varje år sedan 1991, men det är också en av
de flitigast besökta anläggningarna under vinterns försäsongstester tack vare det fördelaktiga spanska vädret och banans utmanande natur. Layouten bjuder på allt från snabba kurvkombinationer till långsamma hårnålar, asfalten är erkänt gropig och däckslitaget hör till säsongens högsta.

Dessa faktorer, tillsammans med yttre förhållanden såsom oberäkneliga vindar som blåser in från det intilliggande Medelhavet, gör Circuit de Catalunya till den ultimata utmaningen för en Grand Prix-bil och den perfekta platsen att testa sina gränser. Med tusentals varv i bagaget kommer teamen och förarna därför väl förberedda till Spaniens Grand Prix, vilket historiskt sett har inneburit att vinnaren av den katalanska deltävlingen också har spelat en avgörande roll i utgången av respektive säsongs mästerskap. Om man är snabb här kan man vara snabb överallt – vilket bevisas av det faktum att den stora majoriteten av segrare på Circuit de Catalunya också har vunnit minst en VM-titel.

Spaniens Grand Prix kördes för första gången redan 1913, även om man då tillämpade ett touring car-reglemente för att avgöra tävlingen i Guadarrama en bit utanför Madrid. Därefter följde spanjorerna i övriga Europas fotspår med tävlingar på landsväg innan den första permanenta banan i landet byggdes: ovalen vid Sitges- Terramar, som bl.a. arrangerade GPtävlingen 1923. Dessvärre dröjde det inte länge förrän man stötte på ekonomiska problem, och nytt centrum för spansk motorsport blev i stället Circuto Lasarte i Baskien som stod värd för välkända San
Sebastián Grand Prix under sju års tid.

Vill du läsa mer om Circuit de Catalunya så gör du det här

Boka paket till F1 Spanien:
Är du intresserad av att åka till Barcelona och se loppet så kan vi hjälpa dig med alla researrangemang. Vi hjälper dig att boka flyg, hotell och F1 biljetter.
Vi har lång erfarenhet av att hjälpa motorintresserade kunder till Circuit de Catalunya. Vi fixar allt enligt dina önskemål.

Klicka här för att se priser och för att boka.