Toppmatcher i Premier League

Årets upplaga av Premier League ser ut att bli värsta getingboet. Transferkarusellen och alla rykten kring denna snurrar snabbare än någonsin: Bale, Rooney, Fellaini, Baines…

Chelsea snuvade både Liverpool och Tottenham på brassen Willian. Ironiskt nog är det förlorarna i den dragkampen som är de enda lagen utan poängtapp så här långt.

Arsenal lyckades för sextonde säsongen i rad ta sig till gruppspelet i Champions League. Men supportrarna kräver mer än så – de hungrar efter titlar. Nu har det gått åtta långa år utan påfyllning i prisskåpet.

De tre tungviktarna i Premier League har var sin ny coach. Nåja – Mourinho får väl räknas som nygammal. Men kommer hans taktiska trollspö att räcka till den här säsongen?

Själv skruvar han ner förväntningarna och säger att sex klubbar slåss om ligatiteln. Ljuv musik för alla hårt prövade fans till Arsenal, Tottenham och Liverpool…

Härförarna i de båda storklubbarna från Manchester har uträttat stordåd med begränsade resurser i sin tidigare karriär: David Moyes i Everton och Manuel Pellegrini i Villarreal och Málaga.

Nu har de helt andra förutsättningar: ett överflöd av skickliga spelare, rejäla finansiella muskler och sist men inte minst supportrar som vant sig vid titlar och kräver mer av den varan. Pallar Moyes och Pellegrini för trycket?

Toppmatcherna i Premier League kommer tätt som smultron på ett strå. Och visst är det skönt att bänka sig i TV-soffan för att avnjuta dem – eller hur?

Men ändå bättre är förstås att vara på plats: uppleva stämningen på pubarna under uppladdningen, läktarsångerna inför avspark och adrenalinkickarna när matchen väl är igång.

Våra EventGuides ger dig allt du behöver veta inför resan: klubbarnas historia, fakta om museer och rundturer på arenorna, öppettider för supportershopar, tips om hur du tar dig till matcherna och var du hittar de bästa pubarna.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *